Популярні продукти, які негативно впливають на психічне здоров'я

Безперечно, події останніх років завдають серйозного удару психічному здоров’ю багатьох людей. Однак, цілком ймовірно, що їжа, яку ви споживаєте, може ще більше погіршувати емоційний стан. Так, і це вже не новина — дієта безпосередньо впливає на самопочуття, не лише фізичне, а й психологічне. Позаяк, краще чітко розуміти, що слід їсти, а що — ні.

Давайте сьогодні згадаємо кілька дуже популярних продуктів, які насправді завдають найбільшої шкоди психічному здоров’ю.

Жінка з донатом

Кофеїн

В принципі, кофеїн — це не так погано, і він має свої переваги. Але якщо ви постійно споживаєте надмірну кількість кофеїну з кави, шоколаду, солодких газованих напоїв чи будь-яких інших продуктів чи рідин, які містять цей стимулятор, емоційний стан може погіршитися.

Надлишок кофеїну у раціоні (близько 400 мг чи 4 горнятка кави) може посилити тривогу, оскільки надмірно стимулює ділянки мозку, які сприймають загрозу. Окрім того, кофеїн може заблокувати ті ділянки мозку, які допомагають регулювати тривожність.

Останнє, що потрібно, якщо ви і так маєте проблеми з психічним здоров’ям, це щоб кофеїн ускладнював керування симптомами тривоги.

Кава

Алкоголь

Можливо, це не стане новиною, але алкоголь погіршує емоційний стан. І нехай вас не вводить в оману те відчуття розслаблення, яке може виникнути після його споживання.

Зусилля організму метаболізувати алкоголь протягом ночі впливає на якість сну. Скорочення сну навіть на 1 годину може збільшити споживання калорій протягом наступного дня на 500 ккал і вплинути на дратівливість та погіршення настрою.

Не слід недооцінювати значення повноцінного відпочинку, коли мова заходить про психічне здоров’я. Те, як алкоголь порушує режим швидкого сну, особливо після споживання спиртних напоїв ввечері, може зробити його одним з основних винуватців погіршення емоційного стану.

Алкоголь

Штучні підсолоджувачі

Відмова від оброблених продуктів харчування з великою кількістю штучних підсолоджувачів може бути ефективним кроком до покращення настрою. Потрібно більше досліджень, що остаточно з’ясувати, як саме штучні підсолоджувачі впливають на здоров’я кишківника, але наявна наразі інформація показує, що вони збільшують кількість шкідливих бактерій у кишківнику, що може привести до поганого настрою і тривоги.

Коли існує достатньо інших причин, які впливають на психічне здоров’я, остання причина, чому хочеться почуватися пригніченим — зайве тістечко з супермаркету.

Додавання підсолоджувача до кави

Смажена їжа

Негативні наслідки для здоров’я тіла та розуму, які виникають після споживання смажених продуктів, повністю переважають будь-які позитивні моменти. Від впливу на здоров’я серцево-судинної системи до ожиріння, смажена їжа насправді є чи не однією з найгірших для організму, не кажучи вже про вплив на емоційний стан.

Згідно із дослідженнями, частота споживання фастфуду корелювала з меншою стійкістю до депресії. Це означає, що зловживаючи смаженими продуктами, ви напряму підвищує ризик виникнення депресії. Таким чином, нездорова дієта може руйнувати не лише тіло, а й сприяє погіршенню психічного здоров’я.

Приготування страви у фритюрі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.