Які продукти допоможуть зменшити потяг до солодкого

Здається, солодощі навколо нас, куди б ми не пішли. Хоч і дуже смачно поласувати десертом, цукор, мабуть, є одним з основних винуватців, які перешкоджають нашим цілям щодо здоров’я та ваги.

Якщо ви відчуваєте певну залежність від цукру — ви не самотні. Спеціалісти кажуть, що люди часто відчувають потяг до цукру через його властивість викликати звикання або через недостатню поживність іншої їжі протягом дня.

Щоб побороти потяг до солодкого, важливо додати до свого раціону продукти, які забезпечать організм поживними речовинами і збережуть відчуття ситості надовше. Давайте дізнаємося, що ж це за їжа.

Торт

Горіхи

Додавання більшої кількості корисних жирів до раціону може допомогти контролювати потяг до цукру. Горіхи, які містять багато білків та жирів, а ще й у поєднанні з достатньою кількістю клітковини, допомагають стабілізувати рівень цукру у крові і дають відчуття ситості та задоволення, позаяк не виникає бажання перекусити цукеркою чи тістечком після обіду.

Горіхи не лише допомагають впоратися з потягом до солодкого, а й мають багато інших переваг для здоров’я. Зокрема знижують ризик ішемічної хвороби серця та допомагають при високому тиску і запаленні.

Горіхи

Авокадо

Авокадо можна споживати у різному вигляді: на тості, у смузі, у складі заправок та соусів, або просто їсти плід, нарізаний на шматочки. Незалежно від того, який спосіб ви оберете, організм отримає багато корисних жирів, які, як ми вже знаємо, допомагають боротися зі спокусою з’їсти десерт.

Як і горіхи, авокадо стабілізує рівень цукру у крові, що є ефективним способом профілактики потягу до солодкого. Додайте трохи авокадо до сендвічу чи салату, або просто з’їжте плід, додавши оливкову олію та лимон, і обов’язково помітите більшу ситість та задоволення від їжі.

Гуакамоле

Фрукти

Потяг до солодкого — це не так погано, особливо враховуючи, що організм потребує цукру як палива. Однак, добре якщо ця потреба задовольняється цукром природного походження, наприклад, тим, який міститься у фруктах, а не доданим. Ось чому краще задовольняти це бажання свіжими фруктами.

Замість того, щоб з’їсти тістечко, перекусіть парою плодів, які є природними цукерками. У багатьох країнах фрукти вважаються десертом, хоч ми так і не думаємо. Якщо додати більше природних джерел цукру до раціону замість ненатуральних ласощів, ваші рецептори з часом адаптуються, щоб відчувати солодкавість при меншій кількості цукру.

Фрукти та ягоди

Натуральний йогурт

Якщо потрібен смачний ситний перекус між основними прийомами їжі — спробуйте йогурт. Якісний йогурт без додатків містить натуральний молочний цукор і є хорошим джерелом білка та жиру, позаяк таке поєднання може задовольнити потяг до солодкого.

А якщо цього не достатньо, додайте до йогурту трохи свіжих ягід чи кокосової стружки.

Йогурт з ягодами та горіхами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.