Скільки цукру містять фрукти ч.2

Велика кількість доданого цукру у раціоні підвищує ризик виникнення ожиріння, діабету, серцевих захворювань та погіршення якості життя загалом. У бажанні уникати цукру багато хто виключає з раціону не лише солодощі та оброблені продукти, а й фрукти, оскільки ті теж містять цукор. Втім, фрукти, попри вміст цукру, є частиною здоровою дієти, якщо споживати їх у помірній кількості.

Грейпфрут

1 склянка містить 15,9 г цукру, 3,7 г клітковини.

Цей цитрус також містить достатньо цукру, але поряд з тим він дуже багатий на корисні вітаміни та антиоксиданти. Щоб отримати максимум користі достатньо з’їсти половину грейпфруту. Згідно з одним із досліджень, регулярне споживання грейпфруту допомогло учасникам зменшити об’єм талії на 4,3 см та зменшити вміст жиру у тілі на 7%. Вчені пояснюють такий ефект поєднанням фітохімікатів та вітаміну С у складі фрукту. Буде не зайвим додати половину грейпфруту до ранкової вівсянки або кілька скибочок цитрусу у салат.

Грейпфрут

Абрикос

1 склянка містить 15,3 г цукру, 3,3 г клітковини.

Ці схожі на сонечко плоди допоможуть повернутися у форму після зимової сплячки. Багато хто знає, що слід бути дуже обережними з курагою - сушеними абрикосами - оскільки всі сухофрукти містять багато цукру, а ось свіжі фрукти є набагато кориснішими. Не пропустіть сезон абрикосів, щоб поласувати свіжими фруктами, які містять багато вітаміну А, що підтримує здоров’я шкіри. Також, плоди містять багато калію, який виводить зайву рідину з організму, стимулює метаболізм та є дуже важливим для засвоєння поживних речовин, таких як вуглеводи та жири, і отримання з них енергії.

Абрикос

Лохина

1 склянка містить 14,7 г цукру, 3,6 г клітковини.

Лохина відома завдяки високому вмісту антиоксидантів, а саме антоціанів, які і надають ягодам темно-синього забарвлення. Через це лохина є дуже корисною для здоров’я мозку. Численні дослідження стверджують, що регулярне споживання ягід допомагає захистити клітини мозку від окислювального стресу, а також вікових розладів, таких як деменція і хвороба Альцгеймера. Завдяки високому вмісту клітковини лохина є чудовим варіантом для перекусу, який допоможе тримати весь організм в тонусі, а не тільки боротися зі старінням.

Лохина

Диня

1 склянка містить 13,8 г цукру, 1,4 г клітковини.

Склянка дині містить мало калорій, оскільки плоди містять дуже багато води, що є однозначною перевагою для фігури. Рідина у складі дині сприяє швидкому насиченню, допомагає контролювати вагу, а також виводить зайву рідину з організму і бореться зі здуттям. Але без достатньої кількості клітковини існує загроза різких стрибків цукру у крові, позаяк, краще поєднувати диню з овочами, оливками або зеленню.

Диня

Груша

1 склянка містить 13,7 г цукру, 4,3 г клітковини.

Груші іноді здаються такими солодкими, що важко повірити, що вони містять близько 100 ккал в одному фрукті. Груша містить багато вітаміну С, а також близько 6 г харчових волокон у середньому плоді (а це 24% від добової норми). Фрукти добре втамовують голод завдяки пектину - це розчинна клітковина, яка вбирає воду і перетворюється на гель, сповільнюючи травлення. Це може допомогти знизити рівень холестерину у крові та запобігти серцево-судинним захворюванням і раку товстої кишки.

Груша

Яблуко

1 склянка (плодів зі шкіркою) містить 13 г цукру, 3 г клітковини.

Цей фрукт - набагато більше, ніж смачна і найпопулярніша начинка для пирогів, хоча і за це його достатньо цінувати. Яблуко - корисний та зручний перекус, який завжди можна взяти з собою, і який позитивно впливає на вагу. Ізабель Сміт, професійний дієтолог і нутриціолог, запевняє, що яблуко - дуже корисний перекус навіть для тих, хто страждає на діабет та інсулінорезистентність, оскільки плід містить багато клітковини, яка запобігає стрибкам цукру у крові.

Яблуко

Персик

1 склянка містить 12,9 г цукру, 2,3 г клітковини.

Якщо ви хочете схуднути, з’їжте персик. Згідно із дослідженням Техаського університету, кісточкові плоди містять фенольні сполуки, які нормалізують рівень холестерину, зменшують запалення, запобігають ожирінню та діабету. Тільки заради цього варто полюбити персики.

Персики

Нектарин

1 склянка містить 11,3 г цукру, 2,4 г клітковини.

Родич персика, нектарин, характеризується трохи меншим вмістом цукру та більшим вмістом клітковини. Як і персики, нектарини містять багато вітаміну A, зокрема бета-каротину, і аскорбінової кислоти. Також, плоди багаті на калій - мінерал, важливий для правильного функціонування більшості функцій організму, в тому числі регуляції метаболізму, підтримці pH балансу, синтезу білка та травлення вуглеводів.

Нектарин

Кавун

1 склянка містить 9,4 г цукру, 0,6 г клітковини.

Так, кавун містить багато цукру, і поряд з тим мало клітковини. Але кавун досить повільно засвоюється, тому має низький глікемічний індекс - тобто має незначний вплив на рівень цукру у крові. Плід має й інші переваги для здоров’я: згідно з одним із досліджень, споживання кавуна здатне зменшити накопичення жиру в організмі. А це ще один плюс за літні конкурси з поїдання кавунів.

Кавун

Ожина

1 склянка містить 7 г цукру, 7,6 г клітковини.

Усі ягоди є надзвичайно багатим джерелом антиоксидантів, але ожина є лідером. Оскільки плоди містять більше клітковини, ніж цукру, можна сміливо вибирати ожину у якості перекусу, знаючи, що це піде тільки на користь для фігури і травлення. Темний колір будь-яких плодів свідчить про високий вміст антиоксидантів. Також, ягоди допомагають у захисті від захворювань серця та боротьбі з віковими когнітивними порушеннями.

Ожина

Полуниця

1 склянка містить 7,4 г цукру, 3 г клітковини.

Полуниця - це натуральна цукерка. Усього склянка ягід дає заряд вітаміну С, що допомагає у зміцненні імунної системи та зменшенні стресу. Не забувайте, що полуницю краще їсти цілою, оскільки при нарізанні ягід вона піддається додатковому впливу світла і кисню, а це руйнує дорогоцінний вітамін С.

Полуниця

Малина

1 склянка містить 5,4 г цукру, 8 г клітковини.

Ці маленькі ягоди є дуже корисними - свого роду чарівні пігулки для схуднення від природи. Плоди містять чи не найбільшу кількість клітковини, порівняно з іншими фруктами та ягодами. Позаяк, малина забезпечує тривале відчуття ситості без шкоди для фігури. Їжте ягоди самостійно або додавайте у грецький йогурт для швидкого корисного перекусу.

Малина

Журавлина

1 склянка містить 4,3 г цукру, 3,6 г клітковини.

Журавлина містить дуже мало цукру. Зробіть ягоди постійним додатком до ранкової вівсянки, щоб збагатити кашу антиоксидантами. Також, можна змішати журавлину зі шматочками яблука та чорницею, додати волоських горіхів, і таку суміш додавати до вівсяних пластівців. У ході дослідження Американським хімічним товариством складу та ефективності 20 різних фруктів, що містять антикосиданти феноли, цим самим запобігаючи раку, журавлина стала лідером серед плодів.

Журавлина



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.