Що відбувається з організмом, коли ми їмо червону цибулю

Якби вам довелося обирати між білою і червоною цибулею, яку ви обрали б? Кожний сорт має власні відтінки смаку, і червона цибуля є чи найбагатшою у цьому плані. Незалежно від того, маринуєте ви її чи кидаєте свіжою у сальсу, овоч буде доречним у більшості страв.

Окрім смакових переваг, червона цибуля має переваги та недоліки для здоров’я і самопочуття. Давайте дізнаємося більше.

Нарізання червоної цибулі

Посилення кислотного рефлюксу

Чи бувало так, що ви поклали забагато цибулі у свій бургер чи салат, і після цього відчували печію? Овоч може викликати симптоми кислотного рефлюксу, коли шлункова кислота повертається у стравохід і викликає відчуття печіння у грудях. Загалом, людям, схильним до печії, краще уникати цибулі, гострої їжі, цитрусових, алкоголю та помідорів.

Карамелізована червона цибуля

Антибактеріальний ефект

Існує достатньо доказів того, що цибуля має антибактеріальний вплив на організм. Зокрема дослідження підтверджують, що овоч має здатність боротися зі шкідливими бактеріями E.coli та S.aureus. А сполука під назвою кверцетин, яка міститься цибулі, потенційно може пригнічувати ріст бактерії під назвою H.pylori, що пов’язана з виразкою шлунку.

Звісно, було би необачно заявляти, що червона цибуля може на 100% захистити від кишкової палички чи виразки шлунку, однак вважається, що овоч може боротися з бактеріями.

Цибулевий пиріг

Посилення синдрому подразненого кишківника

Синдром подразненого кишківника — захворювання, яке вражає товстий кишківник, викликаючи спазми, біль у животі, здуття живота, гази і навіть діарею чи запор. Згідно з дослідженням, цибуля є лише одним з продуктів, які можуть посилити симптоми захворювання. Наприклад, часник і кава можуть викликати подібні симптоми.

Приготування червоної цибулі

Контроль рівня цукру у крові

Регулярне споживання червоної цибулі може допомогти контролювати рівень цукру у крові, що важливо для гарного самопочуття та профілактики таких захворювань, як діабет. Одне дослідження показало, що споживання близько 90 г свіжої червоної цибулі здатне знизити рівень цукру у крові приблизно на 40 мг/дл через 4 години у людей із діабетом 2 типу.

Є дані, які свідчать про те, що сполука кверцетин, яка міститься у цибулі, може взаємодіяти з клітинами тонкої кишки, підшлункової залози та печінки, що допомагає регулювати рівень цукру у крові.

Маринована червона цибуля



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.