Що відбувається з організмом, коли ми п'ємо мигдалеве молоко

Горіхове та інші види рослинного молока стали надзвичайно популярними протягом останніх років. Мигдалеве, соєве, вівсяне, рисове, кокосове і навіть молоко з чіа — у кав’ярнях та магазинах можна знайти широкий вибір рослинного молока з різними смаками. Мигдалеве молоко, як і соєве, є одним з найбільш популярних. Та чи вартий напій такого ажіотажу і грошей? І як організм людини реагує на мигдалеве молоко?

Як і у випадку з будь-якими продуктами та напоями, регулярне споживання мигдалевого молока має свої переваги та недоліки. Давайте дізнаємося більше.

Мигдалеве молоко

Більш швидке відчуття голоду

Мигдалеве молоко містить менше білків, калорій, вуглеводів та жиру, ніж більшість молочних продуктів та інших видів рослинного молока.

Хоч мигдаль і є хорошим джерелом білка, значна його частина втрачається під час обробки. Мигдалеве молоко на майже 98% складається з води, позаяк, хоч сам мигдаль є дуже поживним, напій — ні. Невелика кількість нутрієнтів може привести до більш швидкого відчуття голоду. Щоб підвищити ситість страв і напоїв з мигдалевого молока, дієтологи радять додати ще якесь джерело білка та жирів.

Приготування мигдалевого молока

Зміна стану шкіри

Мигдаль містить багато естрогену, що може привести до гормональних змін у деяких людей. Ці шанси є дуже невеликими, оскільки концентрація естрогену у мигдалевому молоці є дуже невеликою, але якщо ви маєте справу з гормональними висипаннями на шкірі і п’єте багато мигдалевого молока, це може погіршити проблему.

З іншого боку, тваринне молоко може сприяти запальним процесам у шкірі, позаяк, якщо ви обираєте рослинний напій, то можете помітити, що шкіра стане чистішою.

Кава з мигдалевим молоком

Відсутність проблем травлення, спричинених молочними продуктами

Одна з найбільших переваг мигдалевого молока полягає у тому, що воно не містить молочних продуктів, позаяк, якщо у вас чутливість чи непереносимість лактози, напій може бути гарною альтернативою. Багато людей, які не мають серйозних проблем з непереносимістю лактози, все ж відчувають певний дискомфорт після споживання молока, наприклад, спазми, здуття чи діарею, тож їм також може допомогти перехід на рослинні напої.

Однак, дієтологи радять перевіряти склад щодо наявності карагінану —  інгредієнту, який додають під час обробки для досягнення кремоподібної текстури молока, оскільки від може викликати подібні проблеми з травним трактом у деяких людей.

Панна кота з мигдалевого молока

Заряд вітамінів

Більшість видів мигдалевого молока збагачені необхідними вітамінами, зокрема, вітаміном D і кальцієм.

Ці нутрієнти буває не так легко отримати з раціону за відсутності молочних продуктів. Якщо ви готуєте мигдалеве молоко вдома, то подбайте про наявність інших джерел важливих вітамінів та мінералів у дієті.

Мигдаль

Більша кількість цукру, ніж здається

Мигдаль містить мало цукру, отже те саме стосується і мигдалевого молока? Не зовсім. Багато магазинних різновидів напою містить прихований додатковий цукор. Звертайте увагу на склад продукту та обирайте несолодкі варіанти без смаку, щоб уникнути зайвого.

Наливання молока у склянку



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.