Що відбувається з організмом, коли ми їмо болгарський перець

Болгарський перець є смачним та корисним інгредієнтом для багатьох страв: чи то рагу з літніх овочів, чи салат, чи рис та паста з овочами, чи піца. Також, перець дуже добре підходить для перекусів, оскільки є багатим джерелом клітковини та інших важливих поживних речовин.

Давайте дізнаємося більше про те, чому слід додати болгарський перець до свого раціону просто зараз.

Нарізання болгарського перцю

Користь для мозку

Болгарський перець дуже багатий на вітамін С. Насправді, овоч містить його більше, ніж апельсин. Більшість людей знає про користь аскорбінової кислоти для імунітету, але вона також допомагає контролювати високий тиск, а ще підтримувати гостроту розуму у поважному віці.

У одному з досліджень було встановлено зв’язок між дефіцитом вітаміну С і розвитком депресії та погіршенням когнітивних функцій. Звісно, для остаточного висновку потрібно більше наукових підтверджень, та вже кілька досліджень протягом останніх років вказують на те, що достатня кількість аскорбінової кислоти може бути ефективною профілактикою когнітивних розладів.

Запечений перець

Зміцнення імунітету

У час, коли чи не кожного року з’являються нові віруси, піклування про імунітет стає актуальним, як ніколи. Болгарський перець, окрім вагомої дози аскорбінової кислоти, містить багато вітаміну A, який також має важливу роль для зміцнення імунної системи.

Спеціалісти погоджуються, що достатня кількість вітаміну А у раціоні сприяє захисту від інфекційних захворювань. Це можна пояснити тим, що дефіцит цього вітаміну перешкоджає здатності організму ефективно засвоювати поживні речовини. Також, вітамін А є необхідним для побудови клітин, які борються з інфекційними хворобами.

Овочеві палички

Покращення настрою

Ще одна перевага, про яку багато хто не здогадується — болгарський перець може мати справді позитивний вплив на настрій. Овоч містить багато вітаміну B6, який, як відомо, покращує настрій та знижує ризик депресії. Згідно із дослідженням, опублікованим в Journal of Inherited Metabolic Disease, вітамін B6 є ефективною добавкою при лікуванні симптомів депресії. Втім, пам’ятайте, що один лише перець не здатний забезпечити повну потребу організму у цьому вітаміні, позаяк, він не може бути повноцінними ліками від депресії, а тільки корисним додатком.

Фаршировані перці

Зменшення жирових відкладень

Болгарський перець, зокрема червоний, містить природну сполуку під назвою капсантин. Вона відповідає за забарвлення продуктів харчування у червоний колір, позаяк її можна знайти і в каєнському перці, чилі та паприці. Вчені помітили, що споживання капсантину може допомогти при запаленні та схудненні.

І це вже не говорячи про те, що болгарський перецьовоч, який містить багато клітковини, вітамінів та мінералів, що саме по собі робить раціон кориснішим для здоров’я загалом і для ваги зокрема.

Піца з болгарським перцем

Зниження тиску

Болгарський перець містить ще один природний пігмент кверцетин. Він належить до групи флавоноїдів і має потужні антиоксидантні властивості. Кверцетин пов’язують з багатьма перевагами для здоров’я, зокрема протизапальною дією, ефективністю у профілактиці раку, зниженням ризику серцевих захворювань та нормалізацією тиску.

Приготування страви з болгарського перцю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

В середині болгарського перцю " срібний " наліт . Це шкідливо чи ні , для споживання ? Лариса


Вхід на сайт

На жаль, дуже важко дати вам якусь однозначну відповідь без наочної демонстрації, оскільки походження такого нальоту може бути різним. Універсальна порада: якщо будь-який продукт виникає підозри щодо своєї придатності на вигляд чи запах, краще його не споживати.