Що відбувається з організмом, коли ми їмо кабачок

Цей літній овоч добре відомий своєю універсальністю: можна приготувати з нього овочеві спагетті, оладки, запіканку, рагу, піцу і навіть хліб. Проте, крім своєї кулінарної гнучкості, цукіні має багато переваг для здоров’я. Від покращення травлення до боротьби з інфекціями, овоч є справжньою перлиною для раціонального харчування. Давайте сьогодні дізнаємося більше про те, чим корисний кабачок.

Салат з цукіні

Заспокоює травлення

Якщо ви страждаєте від синдрому подразненого кишківника, цукіні може стати вашим улюбленим овочем. Кабачок містить мало харчових волокон тієї групи, яка важко перетравлюється — їх називають FOODMAP. Їжа з низьким вмістом цих речовин набагато рідше викликає здуття, біль, важкість та інші неприємні відчуття, особливо у людей з чутливим травним трактом.

Оладки з кабачків

Стабілізує рівень цукру у крові

Цукініовоч з низьким вмістом вуглеводів і низьким глікемічним індексом, отже він не викликає стрімких стрибків рівня цукру у крові після споживання. Якщо ви стежите за споживанням вуглеводів, додайте більше кабачків до свого раціону, наприклад, замінивши звичайну пасту на спагетті з цукіні.

Спагетті з цукіні

Знижує ризик серцевих захворювань

Кабачок містить багато розчинної клітковини. Це особливий тип харчових волокон, який зв’язує холестерин та жири у травному тракті. Споживання достатньої кількості розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, а отже сприяє здоров’ю серця.

Дієтологи рекомендують споживати 25 г клітковини на день жінкам і 38 г — чоловікам, щоб відчути результат.

Смажені кабачки

Сприяє схудненню

Усе більше досліджень підтверджують, що споживання достатньої кількості овочів та фруктів напряму впливає на вагу. Цукіні - це універсальний овоч, який може додати майже до будь-якої страви. Також кабачок дуже добре піддаються заморожуванню, позаяк можна одразу приготувати подвійну порцію, щоб залишити заготовку у морозилці на потім, або зробити запаси на зиму.

Суп з кабачка та базиліку

Допомагає боротися з інфекціями 

Цукіні є багатим джерелом вітаміну B6 — потужного вітаміну для імунітету. Дефіцит вітаміну B6 пов’язаний зі зниженням виробництва лімфоцитів. А ці клітини є однією з основ імунної системи, саме вони борються з інфекціями та захищають організм від вірусів. Ще одна причина частіше готувати страви з кабачків.

Кабачок на грилі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.