Що відбувається з організмом, коли ми їмо черешні

Фрукти та ягоди — гарна та корисна альтернатива цукеркам. Тим паче, що влітку сезонні плоди є доступними та особливо смачними. Якщо ви вже наїлися полуниці, то, певно, згадали про наступні ягодичерешні. Давайте дізнаємося більше про те, що ми отримуємо, ласуючи черешнями.

Черешні

Позитивний вплив на імунітет

Черешні багаті на вітамін С, марганець, клітковину та калій — усі ці сполуки мають потужні імуномодулюючі властивості. Позаяк, якщо ви шукаєте натуральні засоби для покращення імунітету, ягоди стануть у нагоді.

Смузі з черешні і мигдалю

Підтримка здоров’я серця

Хвороби серця є вбивцею №1 у світі. Втім, раціональна дієта, зокрема достатня кількість фруктів та ягід у раціоні, можуть допомогти зберегти здоров’я серцево-судинної системи.

Калієві та поліфенольні антиоксиданти, що містяться у черешнях, підтримують здоров’я серця, оскільки обидва є кардіопротекторними.

Консервовані черешні

Покращення якості сну

Важко заснути вночі? Замініть звичний перекус перед сном на соковиті ягоди.

Мелатонін — хімічна речовина, яка природним чином виробляється у мозку, але також міститься у деяких продуктах харчування, наприклад, черешнях. Ця сполука допомагає організму налагодити режим сну і бадьорості.

Пиріг з черешнями

Швидше відновлення після тренувань

Біль у м’язах після тренажерного залу може бути ознакою того, що ви як слід попрацювали, але він все одно додає незручності. Експерти стверджують, що додавання черешень до раціону може допомогти пошвидше позбутися неприємних відчуттів.

Дослідження показали, що споживання свіжих ягід чи соку одразу після тренування може значно пришвидшити відновлення енергії та м’язової сили, а також зменшити більш у м’язах.

Желе з черешні

Полегшення болю у суглобах

Люди, які страждають від болю у суглобах, можуть спробувати додати черешні до щоденного раціону.

Завдяки високому вмісту антиоксидантів у ягодах, дослідження показали їх позитивний вплив на зменшення болю та скутості суглобів у людей, які страждають на хронічний артрит.

Фруктовий салат з черешні та полуниці

Розлади травлення

Якщо у вас чутливий шлунок, то слід бути обережними зі споживанням черешень.

Ягоди є природним джерелом саліцилатів, до яких деякі люди можуть бути сприйнятливими. Споживання великої кількості черешень може привести до діареї, метеоризму чи здуття у людей зі слабким травним трактом, позаяк краще не захоплюватися ягодами.

Черешні



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.