Що відбувається з організмом, коли ми їмо персики

Здається, є лише кілька речей, які можуть бути приємнішими, ніж посмакувати соковитим ідеально стиглим персиком у спекотний літній день. Ці кісточкові плоди є чудовим способом задовольнити потяг до солодкого, не перевантажуючи організм рафінованим цукром чи іншими добавками. Однак, не лише смак фруктів робить їх таким корисним доповненням до раціону.

Давайте дізнаємося більше про те, що ми отримуємо ласуючи персиками.

Багато персиків

Персики допомагають знизити ризик серцевих захворювань

Хвороби серця належать до основних причин смерті у всьому світі. Персики можуть сприяти зниженню ризику розвитку серцево-судинних хвороб. Дослідження 2013 року, опубліковане в Журналі Академії харчування та дієтології США, показало, що достатнє споживання антоціанідинів і флавоноїдів — пігментів, що містяться у персиках, пов’язане з більш високим рівнем ліпопротеїнів високої щільності, так званого хорошого холестерину, а також зниженням рівня тригліцеридів у сироватці. Зниження рівня цих показників забезпечує і зниження ризику серцевих захворювань.

Пиріг з персиками

Персики можуть пригнічувати розвиток раку грудей

Люди, яким поставили діагноз раку молочної залози, повинні переглянути і свою дієту, в тому числі щодо споживання корисних фруктів. Дослідження 2014 року показало, що поліфеноли, які містяться у персиках, можуть зменшити ріст і метастазування клітин раку молочної залози. Автори дослідження виявили, що споживання всього 2-3 плодів на день може мати сприятливий вплив на обмеження росту цього типу ракових клітин. 

Ще одне дослідження показало, що фенольні сполуки, отримані з персиків, були ефективними проти цього ж типу клітин раку молочної залози та обмежували їх розмноження. Звісно, персик у якості перекусу не замінить повноцінне лікування, але якщо можна підвищити ефективність останнього за допомогою дієти, то чому б не скористатися і цим способом.

Персики на грилі

Персики покращують травлення

Відчуваєте, що метаболізм сповільнився? Спробуйте додати до свого раціону більше фруктів, персиків зокрема. Середній плід містить 2 г харчових волокон, які допомагають відновити травлення максимально ефективно.

Миска з персиками

Персики можуть знизити ризик розвитку остеопорозу

Допомогти зберегти міцність кісток допоможуть не лише молочні продукти, з цим завданням добре справляються і персики.

Один фрукт містить приблизно 6% рекомендованої добової норми калію, достатній рівень якого має важливе значення для здоров’я кісток та зниження ризику остеопорозу.

Персикове морозиво

Персики можуть полегшити симптоми респіраторних захворювань

Якщо ви часто хворієте, серед всього іншого, можна спробувати додати персики до свого щоденного раціону.

Ці фрукти є багатим джерелом вітаміну С — близько 6 мг в одному плоді. Згідно з дослідженням за участі 57 літніх людей з бронхітом або пневмонією, пацієнти, які отримували добакви вітаміну С, почувалися набагато краще, ніж ті, хто отримував плацебо. До того ж, аскорбінова кислота має важливе значення для підтримки імунітету та профілактики захворювань.

Салат з персиком



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.