Що відбувається з організмом, коли ми їмо грецькі горіхи

Скромні волоські горіхи нічим не поступаються іншим більш популярним горіхам. Вони містять багато поживних речовин, є досить універсальним інгредієнтом для багатьох страв, і по праву заслуговують на звання суперфуду.

Грецькі горіхи насичені корисними нутрієнтами. Від рослинних білків до клітковини та омега-3 жирних кислот — ці маленькі горіхи є справжнім скарбом серед продуктів харчування. А якщо говорити про антиоксиданти, то волоські мають набагато більшу антиоксидантну активність порівняно з іншими горіхами.

Також, грецькі горіхи дуже добре смакують у випічці, салатах, соусах та багатьох стравах. Давайте дізнаємося більше про те, що можна отримати, якщо додати волоські горіхи до раціону на постійній основі, а також, чому слід бути обережними та не зловживати ними.

Волоський горіх

Зниження рівня холестерину

Досить багато людей не можуть похвалитися ідеальним рівнем холестерину, отже не зайвим буде додати до раціону продукти, які допоможуть тримати його під контролем. Дослідження, опубліковане в Circulation, показало, що регулярне споживання волоських горіхів пов’язане зі стійким зниженням рівня холестерину серед 708 здорових літніх людей, які додавали грецькі горіхи до свого раціону протягом 2 років.

Тости з базиліком, крем-сиром і горіхами

Збільшення тривалості життя

Поки хтось шукає еліксир молодості, немає ефективнішого способу покращення якості та збільшення тривалості життя, ніж здоровий раціон, насичений корисними продуктами. Серед них і горіхи.

Результати дослідження, опублікованого в Nutrients, показують, що більш високе споживання волоських горіхів — як з точки зору кількості, так і частоти — може бути пов’язане з меншим ризиком смерті від супутніх хвороб та збільшенням тривалості життя серед літніх людей у США, порівняно з тими, хто не споживає горіхи.

Кекс з волоськими горіхами

Пригнічення засвоєння заліза

Якщо ви полюбляєте їсти грецькі горіхи, то краще не поєднувати їх з багатими на залізо продуктами або добавками із залізом.

Річ у тім, що волоські горіхи містять фітинову кислоту — сполуку, яка може пригнічувати засвоєння заліза. І хоча вони не є горіхами із найвищою концентрацією цієї кислоти (найбільше містять бразильські), слід звернути на це увагу, якщо ви стежите за рівнем заліза.

Залізо — не єдиний мінерал, засвоєння якого пригнічує фітинова кислота. Це стосується і кальцію та цинку, але все залежить від кількості отриманих нутрієнтів.

Якщо ви турбуєтеся про засвоєння поживних речовин, немає необхідності відмовлятися від грецьких горіхів, просто заплануйте меню таким чином, щоб не споживати горіхи чи страви, що їх містять, одночасно з продуктами чи добавками, що містять залізо.

Салат з авокадо та грецькими горіхами

Зменшення ризику діабету

Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Nutrition, регулярне споживання волоських горіхів пов’язане зі значно меншим ризиком розвитку діабету 2 типу у жінок.

Порівняно з іншими горіхами, які містять велику кількість мононенасичених жирів, грецькі горіхи характеризуються позитивним впливом на резистентність до інсуліну, а отже, можуть допомогти знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

Запечені груші з грецькими горіхами

Зменшення ефективності деяких ліків

Якщо ви дуже любите волоські горіхи, і разом з тим приймаєте ліки від гіпотиреозу — це може вплинути на ефективність лікування.

Якщо у вас є будь-які побоювання з цього приводу, просто проконсультуйтеся зі своїм лікарем, можливо, потрібно зменшити споживання горіхів або змінити дозу ліків, щоб організм повною мірою отримав те, що йому необхідно.

Паста з волоських горіхів

Довше відчуття ситості

Грецькі горіхи містять 3 основних поживних речовини — білки, клітковину та корисні жири. Споживання горіхів разом з вівсяною кашею на сніданок, у складі міксу горіхів в якості перекусу або як інгредієнт у інших стравах дозволить відчувати більше задоволення та ситості після їжі протягом довшого часу.

Миска грецьких горіхів



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.