Що відбувається з організмом, коли ми їмо зелену стручкову квасолю

Якщо ви любите зелену квасолю — ви на вірному шляху. Зелена, стручкова чи просто квасоля — байдуже, як ви називаєте цей овоч, якщо ви його їсте.

Зелена квасоля є дуже універсальною та простою у приготуванні, позаяк їй місце і на святковому столі, і в ранковому омлеті, і у вечері нашвидкуруч. А якщо говорити про харчування, то цей овоч містить багато поживних речовин — від вітаміну С до заліза та магнію, корисного для серця. Позаяк, зелена квасоля — цінне джерело нутрієнтів.

Давайте дізнаємося більше про те, що ми отримаємо, якщо додамо зелену квасолю до свого раціону.

Запечена зелена стручкова квасоля

Здорове травлення

Клітковина та злагоджена робота травного тракту не можуть існувати один без одного, тому слід подбати про достатнє споживання харчових волокон. 1 склянка стручкової квасолі містить 2,7 г клітковини, яка допомагає підтримувати здорове травлення.

Зелена квасоля з каррі

Зниження рівня холестерину

Ще одна перевага клітковини, яка міститься у зеленій квасолі у тому, що вона двох видів — розчинна і нерозчинна. Розчинна клітковина має багато переваг для здоров’я, зокрема здатність знижувати рівень так званого поганого холестерину. Споживання 2-10 г розчинної клітковини на день пов’язане зі значним зниженням загального і поганого холестерину.

Стручкова квасоля з мигдалем

Користь при вагітності

Фолієва кислота є ключовою поживною речовиною, яка допомагає знизити ризик розвитку певних вроджених вад під час вагітності. 1 склянка квасолі містить 33 мкг фолієвої кислоти, що робить овоч дуже корисним для вагітних.

Зелена квасоля з кукурудзою та беконом

Зміцнення імунітету

Якщо говорити про продукти, що підвищують імунітет, можливо, зелена квасоля і не посідає серед них перше місце, але точно до них належить. 1 склянка овочів містить достатньо вітаміну С, цинку, вітаміну A та багато інших поживних речовин, що підтримують імунітет.

Орзотто з квасолею та горошком

Зниження артеріального тиску

Зелена квасоля — джерело не лише вітамінів та мінералів. Овоч містить також унікальний антиоксидант кверцетин.

Він не лише допомагає боротися з окислювальним стресом, а й допомагає знизити тиск природним шляхом.

Паста-салат із зеленою квасолею

Зниження ризику деяких видів раку

У стручковій квасолі міститься ще один антиоксидант — кемпферол — флавоноїд, який можна зустріти і в інших овочах та фруктах.

Його пов’язують з такими ефектами, як пригнічення росту ракових клітин та захист організму від вільних радикалів, які сприяють розвитку раку.

Зелена стручкова квасоля з грибами та сиром



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.