Що відбувається з організмом, коли ми п'ємо колд брю

Останніми роками все більшої популярності у спекотний сезон отримує колд брю. Яскравий смак, насичена текстура та спокуслива прохолода забезпечують цьому напою провідні позиції у меню кав’ярень. І все частіше гості закладів саме колд брю обирають замість айс-лате, еспресо-тоніку і, тим паче, гарячої кави у спекотну погоду.

Давайте дізнаємося більше про переваги колд брю, а також, про що не слід забувати, обираючи цей напій.

Колд брю у банці і склянці

Колд брю має дуже насичений смак

Якщо ви прихильник міцної кави, напій, заварений холодним способом, може стати гарним вибором для літа. Колд брю має більш яскравий та насичений смак і текстуру, ніж звичайна кава з льодом.

Усе тому, що напій готується інакше. Просту холодну каву зазвичай варять гарячою, а потім просто охолоджують, або подають з льодом. Колд брю, тим часом, готується шляхом тривалого контакту кави з холодною водою, від 8 до 24 годин — що і робить напій більш яскравим.

Нітро кава

Колд брю може бути легшим для шлунку

Процес холодного заварювання витягує з кави менше кислоти, ніж нагрівання. Це забезпечує більшу м’якість напою, порівняно з гарячою кавою чи кавою з льодом, а також потенційно зменшує ймовірність розладів травлення, наприклад, кислотного рефлюксу або будь-яких інших реакцій, пов’язаних з надмірною кислотністю.

Різний посуд і пристрої для приготування колд брю вдома

Колд брю містить більше кофеїну, ніж кава з льодом

Якщо ви помітили, що відчуваєте дещо більшу бадьорість після колд брю, ніж після холодної кави, це тому, що 470 мл колд брю містить близько 200 мг кофеїну, а це десь на 20% більше, ніж холодна кава такого ж розміру. А якщо порівнювати з гарячим напоєм, то його знадобиться майже 2,5 горнятка, щоб отримати стільки ж кофеїну.

Колд брю з льодом

Колд брю може сприяти профілактиці деяких видів раку

Ми наголошуємо на слові “може” оскільки жодний з продуктів не може вважатися панацеєю, коли мова йде про серйозні хвороби, але харчування однозначно може мати вплив на профілактику різних захворювань. 

Одне з наукових досліджень показало, що люди, які випивають 700 мл гарячих напоїв щодня, мають підвищений ризик раку стравоходу. У всьому винна занадто висока температура спожитих напоїв та страв.

Один із можливих способів зменшити ризик — обирати більш прохолодні напої. Колд брю є одним із таких варіантів. 

Склянка колд брю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.