Що потрібно знати про мигдалеве молоко

Завдяки тому, що все більше людей заради свого здоров’я і гарного самопочуття намагаються скоротити у раціоні кількість продуктів тваринного походження, усе актуальнішим стає пошук гідних альтернатив. Одним з найпопулярніших замінників коров’ячого молока є соєве, яке є найбільш близьким до коров’ячого за своїм смаком. Однак, серед різноманіття рослинного молока є інше, яке заслуговує на увагу.

Мигдалеве молоко - надзвичайно смачний та корисний напій, який отримують з мигдалю та води. Такий напій активно використовувався у Середні віки завдяки більш тривалому способу зберігання без охолодження порівняно з тваринним молоком. У сучасному світі мигдалеве молоко є дуже популярним у вегетаріанців та веганів, а також у всіх інших, хто хоче зменшити кількість тваринних жирів і холестерину в своєму раціоні.

Пляшка мигдалевого молока

Користь мигдалевого молока

Основна перевага мигдалевого молока полягає в тому, що його можуть споживати люди, які не переносять лактозу, а це значна частина дорослого населення Землі. Як рослинний продукт мигдалеве молоко не містить холестерину, проте має велику поживну цінність: воно містить багато кальцію, магнію, цинку, заліза, міді, селену, марганцю та фосфору.

Мигдалеве молоко також містить вітамін E, що сприяє здоров’ю та сяючому вигляду шкіри, і вітаміни групи B, важливі для здоров’я м’язових тканин і нервової системи. Є у мигдалевому молоці і вітамін A, що підтримує зір. А ще цей напій може бути ефективним при застудних захворювань, перевтомі, безсонні та головному болю.

Додатковий бонус: мигдалеве молоко є низькокалорійним - одна склянка напою містить всього 60 ккал порівняно з 150 ккал у склянці коров’ячого молока. Позаяк, напій підходить усім, хто хоче схуднути чи просто підтримувати свою вагу.

Мигдаль

Готуємо мигдалеве молоко в домашніх умовах

У зв’язку з високим попитом на мигдалеве молоко, зокрема у Європі та США, на полицях магазинів можна знайти багато упаковок напою від різних виробників. І нехай варіант з його придбанням здається простим та привабливим, набагато корисніше буде приготувати молоко власноруч, тим більше що це не так важко. Таким чином можна бути впевненим, що отримаєте свіжий та корисний продукт, без зайвих консервантів, цукру та підсилювачів смаку.

  • 1 склянка сирого мигдалю

  • 3 склянки чистої води

Залийте горіхи водою та залишіть мінімум на 4-6 годин, а краще на всю ніч.

Зранку злийте воду, додайте горіхи у блендер і залийте чистою водою. Подрібніть усе до однорідної маси.

Процідіть отриману горіхову суміш через марлю. Напій готовий.

Чищення мигдалю від шкірки

Можна поставити мигдалеве молоко у холодильник, де воно може зберігатися до 5 днів. Якщо хочете зробити смак молока більш яскравим, додайте до нього кленовий сироп, ваніль, корицю, мускатний горіх або пару фініків.

На основі мигдалевого молока виходять смачні поживні коктейлі, каші та смузі. М’якоть горіхів, яка залишилася після приготування, можна використати для приготування корисних десертів, наприклад, пісного вівсяного печива.

Сміливо додавайте корисне мигдалеве молоко до свого раціону, не бійтеся експериментувати з різноманіттям страв. Ніжний, свіжий смак та аромат цього напою не залишать вас байдужими.

Пряний напій з мигдалевого молока та спецій



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.