Данський ресторан Noma знову став найкращим у світі

Данський ресторан Noma, що знаходиться у Копенгагені, визнано найкращим у світі. На гучному заході в Антверпені нагорода була вручена команді ресторану, яка піднялася на сцену разом з шеф-кухарем Рене Редзепі.

Данський ресторан Noma

Згідно з новими правилами рейтингу World’s 50 Best Restaurants, це останній раз, коли Noma отримав титул найкращого ресторану світу. Заклад, який хоч раз завоював перше місце, викреслюють з цього списку, і він більше не матиме змоги прийняти участь у рейтингу.

Нагорода World’s 50 Best Restaurants

Noma був визнаний найкращим рестораном світу у 2010, 2011, 2012 і 2014 роках, до закриття закладу. Після переїзду зі старого приміщення складу на штучний насип, зроблений колись для зберігання морських мін, ресторан знову відчинив свої двері у 2018 році. У 2019 ж Noma став другим у списку World’s 50 Best Restaurants, а у 2020 році через пандемію конкурс не проводився.

Залежно від пори року Noma пропонує 3 різних меню нордичної кухні. Перші 6 місяців року сезон морепродуктів, 3 літніх місяці гостям ресторану пропонують овочеве меню, а взимку - дичину та дари лісу.

Страва з ресторану Noma



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.