Корисні перекуси, які допоможуть задовольнити потяг до солодкого

Ідея перекусити здоровими закускам, коли хочеться чогось солодкого, може здатися оксюмороном, але варіантів є багато. Хитрість полягає в тому, щоб не чекати, поки з'явиться апетит, щоб вирішити, що ви з’їсте, оскільки, коли вже виникне потяг до солодкого, то дуже просто піддатися спокусі. Доданий цукор та їжа з високим вмістом насичених жирів і калорій, зазвичай, тільки посилюють потяг до солодкого, тож краще не розпалювати бажання такими нездоровими продуктами. Потрібно розірвати це коло за допомогою корисних закусок, що задовольнять апетит і потяг до цукру.

Трохи планування — і ви завжди матимете під рукою здорові варіанти, які зможуть задовольнити потяг до солоного чи солодкого незалежно від часу доби. Правильні закуски містять клітковину, білок та корисні жири — або поєднання усіх 3 нутрієнтів. Для травлення таких продуктів потрібно більше часу, а це означає, що ви довше відчуватимете ситість і задоволення після їжі.

Давайте дізнаємося, які корисні перекуси слід завжди мати під рукою, щоб зайвий раз не поласувати кавою з цукерками.

Корисні закуски

Чіа-пудинг

Його можна приготувати власноруч або навіть придбати готовий у магазині. Цей пудинг готується зі смачного насіння чіа, наповненого антиоксидантами, а також основними необхідними поживними речовинами та макроелементами. Такий перекус не лише багатий на клітковину, яка гарантує стість, а й забезпечить організм зарядом енергії.

Щоб приготувати чіа-пудинг вдома, змішайте 3 ст.л. насіння чіа, склянку знежиреного молока чи іншої рідини на вибір і 2 ч.л. меду чи сиропу агави. Розділіть отриману суміш на 2 склянки, накрийте кришкою і поставте у холодильник мінімум на 4 години. Зверху додайте улюблені фрукти чи горіхи.

Чіа-пудинг

Заморожений виноград

Якщо ви любите заморожені десерти, це простий прийом, щоб задовольнити бажання. Свіжий виноград помийте та посушіть за допомогою паперового рушника. Викладіть ягоди на невелике деко та заморожуйте мінімум 4 години, потім перекладіть у контейнер, який зручно зберігати у морозилці. Коли захочеться чогось смачненького, просто витягніть корисний десерт із морозильної камери.

Заморожений виноград

Заморожений грецький йогурт

Ще один спосіб подолати потяг до, наприклад, морозива — заморозити порцію чи кілька грецького йогурту. Як тільки відчуєте бажання поласувати заморженим десертом, гайда до морозилки.

Заморожений грецький йогурт

Протеїновий смузі

Свіжий смузі з фруктів, грецького йогурту, натурального соку або знежиреного молока та протеїнового порошку може допомогти впоратися з потягом до цукру. А білок з порошку та грецького йогурту сприятиме тривалій ситості.

Протеїновий смузі

Енергетичні кульки чи батончики

Ці невеликі закуски можуть миттєво задовольнити бажання солодкого. Можна знайти кілька здорових рецептів енергетичних батончиків чи кульок і приготувати їх на тиждень наперед. Або ж можна придбати готові у магазині, тільки уважно вивчайте склад продукту. Більшість з корисних варіантів готуються з сухофруктів, наприклад, фініків, горіхів, насіння, шоколаду та кокосу.

Енергетичні кульки

Суміш горіхів та сухофруктів

Приготування такої суміші власноруч може зайняти менше 5 хвилин, проте потім ви завжди матимете під рукою корисний перекус, який поєднуватиме в собі солодкавість і пікантність. Щоб приготувати здорову, але солодку суміш, візьміть 1 склянку несолоних смажених горіхів, наприклад, мигдалю, кеш’ю чи фісташок; 1 склянку сухофруктів — родзинки, курага, манго, вишня, чорнослив або журавлина; і ¼ склянки чорного шоколаду. Змішайте та розділіть на порції по ¼ склянки, запакуйте у окремі пакети чи контейнери. Розподіл на порції дозволяє контролювати кількість з’їденого і збільшує зручність використання.

Суміш горіхів та сухофруктів



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.