Надзвичайна користь моркви

Американські спеціалісти стверджують, що щоденне споживання моркви допоможе захиститись від цілого ряду захворювань. За своєю ефективністю цей корисний овоч не поступається яблукам. Користь моркви для нашого організму є дуже великою.

Морква

Цей овоч містить усі необхідні речовини для боротьби з вірусами і різноманітними захворюваннями. Споживаючи моркву - ми отримуємо провітамін А, вітаміни групи С, D, E, K, B6 і B1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор і магній. Завдяки хімічній сполуці - бета-каротину, терта морква є домашнім засобом №1 для профілактики онкологічних захворювань. Саме бета-каротин відповідає за яскраво-помаранчевий колір моркви. Чим яскравішим є морква - тим більше у овочі цієї корисної речовини.

Морква у тарілці

Бета-каротин, він же вітамін А, відповідає за синтез статевих гормонів та стан скелету, тим самим піклуючись про нормальний ріст і розвиток організму. Вітамін А позитивно впливає на слизові оболонки шкіри, зміцнює зуби, кістки, волосся, допомагає відновитися нервовій системі після великих навантажень, підвищує стійкість організму до різноманітних інфекцій. Також морква є чудовим помічником під час вагітності та у період лактації.

Хлопчик їсть моркву

А що приготувати з моркви розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/morkva-i-shcho-z-neyi-prygotuvaty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.