Український борщ потрапив до списку найкращих супів у світі

Команда відомого американського ЗМІ CNN вибрала 20 найкращих супів з величезної кількості кулінарного різноманіття світу. Серед них - український борщ.

Тарілка борщу

Кожна культура має свій традиційний суп (часом і не один). Історія страви сягає давнини. Колись люди варили у супі все: від панцирів черепах до паростків бамбуку. Варіння їжі дозволяло використовувати цільне зерно з травами та іншими інгредієнтами для їжі або з лікувальною метою. А гаряча тарілка супу при застуді вже давно стала традицією, і майже у кожній країні є свої рідкі страви, яким приписують цілющі властивості.

Наваристий яскраво-червоний борщ люблять в Україні та за її межами. Борщ часто щедро приправляють сметаною, або смакують з часником та салом, що робить смак страви неповторним та несхожим на будь-який інший суп. Часом, борщ відносять до російської кухні, але ця думка широко оспорюється, а тепер українська страва ще й входить до списку ЮНЕСКО. 

Борщ зі сметаною, хлібом та часником

Також, у CNN відмітили нігерійський суп-рагу банга, який готують з пальмових горіхів, в'єтнамський суп з локшиною фо-бо, класичний французький буябес з морепродуктів, а також улюблений у Португалії калду верде із капусти та картоплі з цибулею, часником та ковбасками чорізо.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.