Як харчуватись для гарної шкіри

Незбалансоване харчування часто може стати причиною проблем зі шкірою. Але важливо розуміти, що, навіть якщо на перший погляд ваш раціон здається ідеальним, деякі продукти можуть провокувати запалення та стати причиною проблем зі шкірою (сухість, лущення, тощо). Австрійський центр здоров’я Verba Mayr з’ясував, як харчуватися, щоб уникнути появи запалень, зробити шкіру гладенькою і гарною.

Жінка з маскою на обличчі

Жодних молочних продуктів

Ви можете мати зовсім нормальну реакцію на молоко, але у ході кінезіологічного тесту (його проводять у спеціалізованих центрах) часто з’ясовується, що багато людей мають чутливість до цієї групи продуктів. У більшості випадків саме молочні продукти стають причиною висипань. Спеціалісти радять замінити молочні продукти на ті, які краще засвоюються організмом - овече та козяче молоко. Білкові молекули козячого та овечого молока засвоюються значно легше, ніж молекули коров’ячого молока. До того ж часте споживання продуктів з коров’ячого молока (зокрема пастеризованого) перешкоджає засвоєнню заліза і сприяє утворенню слизу в організмі, що приводить до розвитку дріжджових бактерій. Зараз можна знайти безліч альтернатив: овече та козяче молоко, рослинні замінники - мигдалеве, вівсяне, соєве і кокосове.

Пляшка і склянка молока

Лужна їжа

Доктор Майєр, за методами котрого проводять детокс у Verba Mayr, розглядав кишечник як основний регулятор здоров’я. Накопичення продуктів недопереварювання їжі з часом приводить до інтоксикації організму, що часто відображається на стані шкіри, оскільки це орган, який виводить токсини. Щоб трохи розвантажити шкіру, краще відновити кислотно-лужний баланс і додати лужні продукти у меню. Овочеві супи, салати та тушковані овочеві суміші стануть чудовим варіантом для обіду та вечері. Овочі повинні складати основу раціону, а завдяки великому різноманіттю страв, які можна з них приготувати, дієта не буде здаватися такою нудною та одноманітною.

Доктор Майєр рекомендує споживати сирі овочі та фрукти не пізніше 3-4 години вечора, оскільки у більш пізній час знижується ферментативна активність травної системи і засвоюваність продуктів.

Овочева запіканка

Без глютену

У косметології є термін “глютенове обличчя”: вважається, що симптоми такого типу - плями на підборідді, висипання на лобі та щоках. Той білок, який міститься у злакових (жито, пшениця, тощо) може провокувати запальні процеси у шкірі, розацеа, приводити до набряків і безпосередньо впливає на пігментацію. Щоб уникнути цих недоліків, потрібно прибрати з раціону продукти, що містять глютен: хліб, пасту, випічку. Хорошою альтернативою для сніданку стануть хліб з гречаного, кукурудзяного або лляного борошна.

Хліб



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.