Які харчові звички викликають сухість шкіри

Суха шкіра, безперечно, викликає дискомфорт через свербіж і лущення, які вона веде за собою. У зимові місяці, коли повітря стає більш сухим і холодним, сухість шкіри може стати проблемою для багатьох людей.

Є багато засобів, які обіцяють допомогти впоратися з сухістю шкіри, зокрема використання зволожуючих кремів та уникнення дуже гарячих ванни і душу. Втім, люди часто забувають про те, що те, чим ми живимо організм зсередини, також впливає на стан шкіри, особливо під час міжсезоння і холодних пір року. Дієта може мати суттєвий вплив на рівень зволоженості організму і тіла.

До вашої уваги харчові звички, які можуть викликати або погіршувати сухість шкіри.

Суха шкіра

Ви п’єте недостатньо води

Концепція досить проста для розуміння: якщо організм недостатньо зволожений, то шкіра буде також сухою. Зневоднення пов’язане з сухістю шкіри в основному через те, що в організмі не вистачає рідини для усіх потреб.

Спеціалісти постійно наголошують, що важливо пити достатньо води протягом доби. Це важливо не лише для того, щоб клітини функціонували на оптимальному рівні, а також для зволоження шкіри.

Жінка п'є воду

Ви не їсте рибу

Рекомендовано їсти рибу принаймні двічі на тиждень. Риба, особливо холодноводна жирна, містить омега-3 жирні кислоти чи так звані корисні жири, які підтримують здоров’я серцево-судинної системи та мозку. Достатня кількість правильних жирів у раціоні відповідає також за гарний стан шкіри. Існують навіть дослідження про те, що омега-3 жирні кислоти можуть впливати на шкірний бар’єр, зменшуючи кількість та пришвидшуючи загоєння пошкоджень, викликаних сухою шкірою.

Стейк лосося

Ви п’єте забагато алкоголю

Споживання келиха вина чи пива час від часу швидше всього не матиме значного впливу на стан шкіри. Але надмірне споживання алкоголю може привести до зневоднення організму, що, як ми вже знаємо, сприяє сухості шкіри.

Якщо хочеться випити коктейль, оберіть краще безалкогольний варіант з низьким вмістом цукру — можна знайти багато смачних напоїв без алкоголю.

Вино

Ви не їсте жовтки яєць

Жовток яйця є дуже поживним і містить багато основних нутрієнтів, зокрема вітамін D. Деякі дані свідчать про те, що низький рівень вітаміну D може бути пов’язаний з сухістю шкіри, отже важливо додавати його джерела до свого раціону. Яйця у помірних кількостях є частиною здорового збалансованого раціону, корисного і для серця.

Не любите яйця? Можна отримати вітамін D з лосося, грибів, а також збагачених продуктів.

Смажені яйця

Ваш раціон не містить колаген

Колаген є популярним інгредієнтом добавок, закусок і навіть напоїв для підтримки здоров’я шкіри. І хоче не всі твердження щодо користі таких добавок є првдивими, зв’язок між споживанням колагену та сухістю шкіри існує. Колаген покращує еластичність та зволоження шкіри, позаяк може допомогти від сухості шкіри.

Якщо людина дотримується збалансованої дієти, спеціальні добавки з колагеном їй не потрібні. Але слід подбати, щоб у раціоні були яловичина, курка зі шкіркою чи бульйон (курячий, свинячий, яловичий) — ці продукти є чудовими джерелами колагену.

Бульйон



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.