Харчування для гарної шкіри

Зробити шкіру сяючою найпростіше за допомогою макіяжу. Але можна піти іншим шляхом. Отримати гарну шкіру і підтримати її здоров’я можна завдяки правильному харчуванню.

Зверніть увагу на сезонні і, якщо можливо, органічні продукти. Вони стануть правильною основою раціону для здорової шкіри. Також, правильне харчування та помірна фізична активність допоможуть не лише для краси шкіри, а й для фігури.

Авокадо, кокос, алое та яйце

Травлення

Гарна шкіра є неможливою без правильного харчування. Порушення здорового раціону легко виявити за тьмяною та схильною до прищів і плям шкірою. Спеціалісти вважають, що це пов’язано з ростом грибкових колоній у кишковому тракті. Звідти вони проникають у кров і розносяться по всьому організму, отруюючи його токсинами. До цього можуть привести порушення дієти, споживання алкоголю, антибіотиків, стрес.

Впоратися з цією проблемою допоможуть пробіотики та пребіотики. Слід відмовитися від алкоголю та рафінованого цукру, збільшити кількість рослинної клітковини у раціоні. Якщо волокна не перетравлюються, як це відбувається, наприклад, з бананом або топінамбуром, то слугують їжею для бактеріальної флори, і тоді їх називають пребіотиками. Пробіотики - живий йогурт, кефір, квашена капуста, місо, темпе  - допомагають збільшити кількість корисних бактерій у кишківнику. Багата на клітковину їжа допоможе кишківнику правильно функціонувати, максимально засвоюючи корисні речовини.

У випадку розладу шлунку, важкості спробуйте один з цих природних засобів, які здатні допомогти.

  • Розжуйте дрібку насіння анісу, плодів кардамону або фенхелю.

  • Розчавіть кілька гілочок перцевої м’яти у склянці з водою кімнатної температури, залишіть на кілька хвилин і випийте настоянку.

  • Залийте кілька скибочок свіжого імбиру гарячою водою і випийте, це допоможе полегшити біль у шлунку.

Йогурт з гранолою

Печінка

Здоров’я печінки є вкрай важливим для правильної детоксикації організму. Перевантажена печінка, яка не справляється з виведенням токсинів, часто сигналізує про свою неспроможність у вигляді висипання, свербіжу, акне, вугрів. Серед інших симптомів - метеоризм, печія, а також проблеми з вагою.

Допомогти своїй печінці ефективно очищувати організм і підтримувати здоров’я та красу шкіри не так важко.

  • Починайте кожний день зі склянки теплої води, можна додати до неї трохи лимону.

  • Їжте достатню кількість свіжих овочів та зелені.

  • Додайте часник і куркуму до своєї дієти.

  • Утримайтесь від алкоголю, обмежте кількість кофеїну.

  • Добре очищуйте порожнину роту та поверхню язика ввечері та зранку, щоб видалити усі токсичні виділення (особливо якщо напередодні добре посвяткували).

Зелені овочі

Рослинна їжа

Свіжі фрукти та овочі забезпечують наш організм багатьма корисними речовинами. Червоні фрукти та овочі - червоний перець, кавун, деякі ягоди, томати - містять лікопін, який береже шкіру від шкідливого УФ-випромінювання, а також стимулює оновлення клітин шкіри. Помаранчеві продукти - манго, диня, морква - містять бета-каротин, який в організмі перетворюється у вітамін A, корисний для здоров’я шкіри та очей. Зелень - від шпинату до авокадо, від кучерявої капусти до зеленої квасолі - багата на антиоксиданти, справжні біо-помічники краси. Пурпурові плоди - баклажани, вишня, червоний виноград, буряк - насичені флавоноїдами, які є корисними для серця і запобігають ефекту фотостаріння шкіри.

Зверніть увагу на лохину. Ці маленькі ягоди містять у собі багато корисних речовин, ось чому їх так часто додають у страви корисного раціону. Плоди буквально нашпиговані флавоноїдами - антиоксидантами, які роблять шкіру молодою та сяючою. Також, у лохині багато вітаміну С, який сприяє утворенню колагену, тим самим покращуючи еластичність шкіри. Ягодам також приписують здатність підтримувати сполучні тканини у тонусі, що допомагає шкірі бути щільною та пружною. Однак, не перестарайтеся - лохина містить багато природного цукру.

Чоловік та жінка тримають шматочки цитусів у руках



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.