Які продукти не слід поєднувати з молоком

Сьогодні мало який продукт викликає стільки суперечок, як молоко. Дієтологи розділилися на 2 табори: одні стверджують, що у дорослому віці здатність організму до переробки лактози знижується, позаяк молочні продукти просто не засвоюються. Інші ж переконані, що багате на білок молоко є незамінним у раціоні сучасної людини, і його заміна рослинними аналогами (мигдалевим або кокосовим, тощо) - велика помилка.

Тим не менш, всі дієтологи виділяють список продуктів, споживання яких з молоком є особливо некорисним для дієти та організму. Цікаво, що до нього входять поширені поєднання, до яких ми звикли з дитинства. Давайте дізнаємося, про які поєднання продуктів з молоком краще забути, якщо ви дотримуєтесь правильного харчування і піклуєтеся про своє здоров’я та фігуру.

Пляшка і склянка молока

Молоко та кава

Поєднання кави з молоком досить умовно можна віднести до небезпечних. Втім, дієтологи впевнені, що під впливом білка відбувається нейтралізація від її споживання. Тобто якщо ви хочете збадьоритися зранку за допомогою горнятка кави, краще відмовитись від додавання молока, оскільки є ризик отримати повністю протилежний ефект.

Кава з молоком

Молоко і чай

Така ж історія із зеленим чаєм, найвідомішим природним антиоксидантом, ефективність якого значно знижується при взаємодії з молоком. Ще одним недоліком такого поєднання є зниження здатності напою до розширення судин.

Зелений чай

Молоко та риба і морепродукти

Паста з морепродуктами та рибою у вершковому соусі - ще одне поширене поєднання, яке може стати причиною важкості і дискомфорту у шлунку. Проблема полягає в тому, що при зустрічі двох різних видів білка в організму відбувається передозування протеїнами, позаяк він просто не справляється з таким навантаженням, яке у якийсь момент може навіть дати ускладнення на нирки.

Вершковий соус з креветками

Молоко і яйця

Ще один варіант білкового удару, з яким може впоратися не кожний організм - молоко у поєднанні з яйцями та сиром. Позаяк дієтологи рекомендують замінити омлет на звичайну яєшню або варені яйця.

Приготування омлету

Молоко та фрукти

Схожа історія, що й з молоком безпосередньо, пов’язана з фруктами: їх рекомендовано їсти окремо від основного прийому їжі у якості перекусу вдень. Вони в принципі важко засвоюються організмом разом з іншими продуктами, а з молоком і взагалі створюють вибухову суміш. Таким чином, вершкові десерти на основі солодких фруктів після ситної вечері можуть завдати серйозного удару по підшлунковій, ставши причиною важкості, печії та дискомфорту. Диня, банан і манго очолюють список найбільш невдалих і небезпечних поєднань з молоком, оскільки на їх спільну переробку шлунок витрачає рекордну кількість сил і часу.

Фрукти

Молоко і овочі

Овочі також не найкращий компаньйон для молочних продуктів. Насамперед на думку спадають огірки, солені та свіжі, які у поєднанні з молоком можуть викликати дискомфорт у шлунку. Сюди ж можна віднести помідори, броколі, кабачки і моркву, які чудово комбінуються з будь-якими іншими продуктами, тільки не з молочними.

Броколі та морква

Також важливо пам’ятати, що рекомендовано пити не більше однієї склянки молока на добу за 2 години до або через 2 години після прийому їжі. Річ у тім, що під впливом шлункового соку молоко миттєво згортається і трансформується у сиркову масу, яка обволікає будь-які інші продукти, перешкоджаючи їх травленню. Результатом можуть стати шлункові розлади та гострі болі.

Дитина п'є молоко



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.