Корисні властивості селери

Завдяки популярності соку селери, цей колись не дуже популярний овоч з родини хрестоцвітих отримав визнання. І не дарма, селера заслуговує на почесне місце у раціоні завдяки безлічі переваг для здоров’я, які вона може запропонувати. Не обов’язково пити сік селери, якщо додати овоч до своїх страв, можна отримати таку ж користь.

Селера має високий вміст електролітів, вітамінів і клітковини, і її легко додати до обіду чи перекусу, якщо споживати овоч у сирому вигляді. Можна запастися селерою завчасно, просто зберігаючи нарізану стеблину селери у воді, щоб вона довше залишалась хрусткою.

Селера

Виведення зайвої рідини

Завдяки фталідам — сполуці, що міститься в селері, овоч виводить зайву рідину з організму. Щоб позбутися набряків, не обов’язково зловживати безрецептурними добавками. Додайте до свого раціону хрестоцвіті овочі, наприклад, селеру.

Тушкована селера

Гідратація

Як джерело електролітів, селера допоможе у транспортуванні води до всіх клітин організму для природного зволоження. Електроліти є особливо важливими при фізичних навантаженнях. Подумайте про те, щоб додати селеру та арахісову пасту у якості перекусу перед тренуванням разом із водою для додаткового зволоження.

Сік селери

Спалювання калорій

Селера вважається одним з небагатьох продуктів, які спалюють більше калорій, ніж містять. Це пов'язано з термогенним ефектом їжі. Інакше кажучи, кількість калорій, необхідних організму для травлення та засвоєння овочу, перевищує загальний вміст калорій у селері. Хоча стеблина селери містить близько 9 ккал, що досить небагато. 

Салат з селери

Згортання крові

Вітамін K міститься у більшості зелених овочів. Він відповідає за згортання крові, що є важливим при подряпинах, порізах і травмах.

Здорову дозу вітаміну K можна отримати з селери.

Шматочки селери

Регулярне травлення

Селера має високий вміст клітковини, позаяк овоч допомагає покращувати травлення і його регулярність. Додайте склянку сирої селери, щоб досягти споживання щоденної рекомендованої норми клітковини — від 25 до 38 г.

Крем-суп з селери

Зниження тиску

Калій — суперзірковий електроліт, відомий тим, що регулює артеріальний тиск. Можна покращити тиск природним шляхом, споживаючи овочі з високим вмістом калію, наприклад, селеру. Доведено, що дієта з високим вмістом фруктів, овочів та цільного зерна і низьким вмістом солі сприяє нормалізації тиску.

Сальса з селери

Боротьба з раковими клітинами

Антиоксиданти допомагають нейтралізувати ракові клітини в організмі та відновити пошкоджені клітини. Ці поживні речовини є дуже потужними, і у великих кількостях містяться у селері.

Овоч містить апігенін і лютеолін. Обидві сполуки є антиоксидантами, які можуть знизити ризик розвитку раку та захистити організм від пошкодження вільними радикалами.

Закуска із селери



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.