Корисні властивості апельсинів

Більшість з нас вже знає, що споживання 1 яблука не день може мати суттєві переваги для здоров’я. Чи можна отримати такі ж результати, споживаючи інші фрукти, наприклад, апельсин?

Цитрусові відомі завдяки вітаміну С, але плоди містять й інші поживні речовини, які впливають на здоров’я. Давайте дізнаємося більше.

Апельсини

Підтримка імунітету

Певне, ні для кого не стане новиною, що апельсини допомагають зміцнити імунітет. Усе завдяки аскорбіновій кислоті. Як свідчить огляд, вітамін С у складі апельсину не тільки захищає клітини, шукаючи та нейтралізуючи імунні загрози, такі як забруднення навколишнього середовища та цигарковий дим, а й також підвищує загальну опірність до вірусів та інфекцій. Позаяк, запасіться цитрусовими на осінньо-зимовий період.

Карамелізовані апельсини

Зниження ризику деяких видів раку

Цим також можна завдячувати вітаміну С у складі плодів. Medical News Today повідомляє, що споживання апельсинів допомагає боротися з вільними радикалами, які викликають рак. Дослідження, опубліковане в Індійському журналі клінічної біохімії, показало, що аскорбінова кислота та фолієва кислота у цитрусових може зменшити ризик пошкодження ДНК і, зрештою, раку.

Хоча інші дослідження свідчать про те, що кількість вітаміну С, необхідна для зниження ризику раку, є більшою, ніж людина може споживати. Як стверджують автори дослідження, мова йде про таку кількість аскорбінової кислоти, яка міститься у 300 плодах. Позаяк, потрібно більше досліджень, щоб підтвердити ефективність фруктів щодо профілактики раку, але регулярне додавання цитрусових до раціону точно не буде зайвим.

Апельсиновий пиріг

Покращення шкіри

Якщо ви помітили погіршення стану шкіри, не поспішайте до магазину за новим революційним косметичним засобом, а з’їжте апельсин. Саме так, ці соковиті фрукти можуть допомогти покращити стан шкіри. Згідно із дослідженням в журналі Nutrients, вітамін С безпосередньо сприяє виробленню колагену, який, як відомо, необхідний для пружності та міцності шкіри.

Окрім того, у медичному огляді було встановлено, що аскорбінова кислота, яку ми отримуємо з їжею (зокрема з цитрусових), робить шкіру більш еластичною та шовковистою, а також зменшує зморшки.

Апельсиновий сік

Покращення здоров’я серця

Окрім вітаміну С, апельсини містять каліймінерал, важливий для підтримки та покращення здоров’я серця. Згідно з даними Національного інституту охорони здоров’я США, недостатнє споживання калію може привести до таких проблем, як нерегулярне серцебиття чи підвищення артеріального тиску. Таким чином, додавши більше продуктів, що містять калій, до раціону — зокрема апельсинів — можна підтримати здоров’я серця.

А ще доведено, що харчові волокна значно знижують ризик серцевих захворювань. Апельсини містять приблизно 3 г клітковини в 1 середньому плоді.

Тост з апельсиновим джемом

Зниження рівня цукру у крові

Ще однією перевагою клітковини, яка міститься у фруктах, є її здатність знижувати рівень цукру у крові. Це є особливо важливим для всіх, хто страждає на діабет, але не буде зайвим і здоровим людям для профілактики інсулінорезистентності. Дієтологи радять регулярно додавати плоди до свого раціону.

Зацукровані шкіри апельсинів



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.