Корисні властивості зеленого чаю

Чай відомий як корисний та смачний напій. Це другий, після води, за популярністю напій у світі, який цінують також за його властивості. Зелений чай, зокрема, добре відомий своїми перевагами для здоров’я.

У багатьох культурах зелений чай регулярно споживають як насичений кофеїном засіб для бадьорості чи напій для спілкування. Втім, є кілька інших властивостей зеленого чаю, завдяки яким напій заслуговує на постійне місце у нашому раціоні. Давайте дізнаємося більше.

Заварник із зеленим чаєм

Зниження ризику раку

Є багато речей, які слід не робити, щоб зменшити ризик захворіти на рак: не курити, захищатись від сонця та уникати хімічних речовин, що викликають онкологічні захворювання. Але є певні моменти у харчуванні, які також допомагають знизити ризик раку, зокрема — зелений чай.

Згідно із дослідженням, опублікованим в журналі BioFactors, учасники, які пили 10 або більше горняток зеленого чаю на день, показали “зменшення відносного ризику захворюваності на рак”. Це ж дослідження свідчить про те, що зелений чай також допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

10 горняток здається досить великою кількістю. Якщо врахувати, що стандартне горнятко має об’єм 230-240 мл, то у такій кількості зеленого чаю міститься 35 мг кофеїну. А 10 горняток напою відповідають 350 мг кофеїну, що все ще відповідає рекомендованому Управлінням з контролю за продуктами та ліками США (FDA) добовому ліміту в 400 мг. Втім, менша кількість зеленого чаю все одно буде мати користь для здоров’я та ефективність для профілактики раку та багатьох інших захворювань.

Чай Сенча

Покращення здоров’я мозку

Окрім медитації, навчання та гарного відпочинку, можна зробити ще достатньо речей, щоб подбати про свій ментальний стан. Один зі способів допомогти мозку залишатися здоровим — пити чай.

Зелений чай містить амінокислоту під назвою L-теанін, яка допомагає стабілізувати настрій і краще зосередитися.

Одне дослідження також розповідає, що споживання зеленого чаю знижує рівень тривоги, покращує пам’ять та увагу, а також інші когнітивні здібності. Отже, якщо відчуваєте себе роздратованими або не можете зосередитися, заваріть собі горнятко ароматного напою, щоб відновити баланс.

Горнятко зеленого чаю

Схуднення

Зазвичай, для схуднення потрібно обмежити у раціоні нездорову їжу та подбати про регулярну фізичну активність. Ще один крок — пити кілька горняток зеленого чаю на день, особливо замінивши ним менш корисні напої.

Зелений чай — ефективний помічник у схудненні. Напій містить поліфеноли, що прискорюють метаболізм та сприяють нормалізації ваги.

Будьте обачні: хоч чай і може допомогти у зменшенні ваги, він також може діяти і протилежним чином, залежно від того, що додати у напій. Якщо це багато цукру та молоко, а також цукерки та печиво на додачу, то зелений чай навряд допоможе схуднути.

Зелений чай

Зміцнення ясен

У ході досліджень було доведено, що зелений чай корисний для здоров’я зубів і навіть може зменшити неприємний запах з роту, також відомий як хронічний неприємний подих.

Споживання напою може бути практичним методом профілактики пародонтозу — захворювання ясен, яке пошкоджує м’які тканини та може руйнувати кістку, яка підтримує зуби.

Зелений чай



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.