Корисні властивості кисломолочного сиру

Для когось кисломолочний сир — поживна та корисна складова раціону, для когось — страва, що навіює спогади про дитинство, а хтось не любить ні смаку, ні запаху, як і інших молочних продуктів.

Домашній сир є результатом виділення сухих речовин молока від рідкої сироватки. Замість того, щоб відцідити всю сироватку, як це було б з більшістю сирів, частина цієї рідини залишається у сирі, забезпечуючи його кремову консистенцію.

Яким би не було ваше ставлення до кисломолочного сиру, важко заперечити, що цей продукт з низьким вмістом жиру та високим вмістом білка має багато користі для здоров’я. Давайте дізнаємося, чому слід додати порцію кисломолочного сиру до щоденного меню.

Кисломолочний сир

Білок

Однією з найбільш яскравих переваг споживання кисломолочного сиру є велика кількість білка, яку можна отримати. Наприклад, тільки в 1 склянці продукту 2% жирності міститься близько 24 г протеїну, так же як і в 2% грецькому йогурті.

Поряд з білком ви отримаєте зовсім невелику кількість цукру — близько 9 г, переважно з лактози. Це дає можливість підсолодити домашній сир на власний смак за допомогою фруктів, ягід чи крапельки меду.

Тости з домашнім сиром

Схуднення

Кисломолочний сир — це легка страва з низьким вмістом жиру та високим вмістом білка, а це може допомогти досягти схуднення.

Дослідження свідчать про те, що споживання здорової їжі, яка містить багато білка, має важливе значення для зменшення та контролю ваги, оскільки збільшує і продовжує ситість.

Також дослідження показують, що регулярне споживання великої кількості доданого цукру може сприяти збільшенню ваги та кількості споживаних калорій. Замінити солодкі десерти сиром з фруктами та медом — ефективний спосіб задовольнити бажання солодкого та зменшити кількість доданого цукру.

Сир з овочами

Кальцій

Кисломолочний сир є багатим джерелом кальцію. Одна склянка продукту 2% жирності містить 227 мг кальцію, що становить близько 18% добової рекомендованої норми. Це можна порівняти зі склянкою знежиреного грецького йогурту. Сир є гарною альтернативою багатьом молочним продуктам.

Кальцій є важливим для здоров’я кісток, гормонів і навіть може допомогти у профілактиці та лікуванні різних захворювань. Тож сміливо насолоджуйтеся порцією домашнього сиру.

Картопля, фарширована домашнім сиром

Мало жиру

Ще одна перевага кисломолочного сиру полягає в тому, що можна отримати ситну, поживну страву з невеликою кількістю калорій із жиру. Багато хто може насторожено ставитися до продукту, оскільки, як ми знаємо, більшість сирів мають досить високий вміст жирів, але домашній сир відрізняється від більшості видів.

Для порівняння, сир чеддер містить багато білка — 24,5 г в 1 склянці, але поряд з тим містить майже 35 г жиру. Але майже таку ж кількість протеїнів можна отримати і зі склянки домашнього сиру, але разом з всього 5 г жиру. І хоч не весь жир є обов’язково шкідливим для людини, він містить більше калорій, ніж білки та вуглеводи — 9 ккал на 1 г. Позаяк, кисломолочний сир є менш калорійним за багато інших видів молочних продуктів.

Кисломолочний сир з ягодами та горіхами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.