Чому слід їсти домашній сир на сніданок

Найбільш безпрограшною ранковою їжею вважається каша, втім, різноманіття - це завжди добре. Позаяк рекомендуємо включити до свого раціону початку дня домашній сир, адже на це є багато причин.

Домашній сир

Збалансований сніданок

Кисломолочний сир - це збалансований продукт харчування, який легко засвоюється організмом. Домашній сир складається з білка, жирів, лактози, ферментів і вітамінів. У його складі всього 3% вуглеводів. Із 500 г молока виходить приблизно 200 г кисломолочного сиру. Це значить, що його поживна цінність є значно вищою, ніж у молока. Домашній сир чудово поєднується з багатьма іншими продуктами.

Дієтичний продукт

Жирність кисломолочного сиру - від 0 до 20%. Завдяки амінокислоті метіоніну у його складі кисломолочний сир володіє ліпотропною дією, а значить, попереджує ожиріння. Метіонін також знижує рівень поганого холестерину у крові.

Тост з домашнім сиром і авокадо

Цілющі властивості

Окрім покращення роботи травного тракту, домашній сир попереджує захворювання серця, підшлункової залози, печінки та нирок. Він також сприяє профілактиці малокров’я, туберкульозу та атеросклерозу. Кисломолочний сир підтримує активність мозку і позитивно впливає на ріст людини.

Повноцінний білок

У складі домашнього сиру від 14% до 18% молочного білка казеїну. Казеїн добре збалансований і дуже поживний, але на відміну від тваринних білків легко засвоюється і практично повністю перетравлюється організмом.

Домашній сир з ягодами

Корисні мінерали

Кисломолочний сир багатий на кальцій і фосфор, а значить, при його регулярному споживанні покращується стан зубів, нігтів, волосся, кісткової тканини і нервової системи. Окрім високого вмісту кальцію, домашній сир корисний тим, що у його складі практично немає речовин, які перешкоджають його засвоєнню. Навіть навпаки: лактоза та амінокислоти у кисломолочному сирі підвищують корисну дію кальцію.

Отже, домашній сир - чудова ідея для сніданку. Втім, як і з будь-якими іншими продуктами, з кисломолочним сиром важливо дотримуватися норми. Намагайтесь їсти не більше 200 г домашнього сиру на добу, щоб він пішов вам на користь.

Боул з домашнім сиром, яйцями та авокадо



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.