Що відбувається з організмом, коли ми їмо корицю

Осінь та зима приносять з собою прохолодну погоду та побільше прянощів і спецій у напоях та стравах. Багато у кого холодні пори року асоціюються з ароматом та смаком кориціспеції, яка настільки ж корисна, як і смачна.

Давайте дізнаємося більше про те, що можна отримати, додавши корицю до свого раціону.

Булочки з корицею

Зниження рівня холестерину

Стабілізувати рівень холестерину може бути не так важко, як здається. Просто додайте трохи кориці до своїх страв і напоїв.

Дослідження, опубліковане в Diabetes Care, виявило, що в групі з 60 дорослих із діабетом 2 типу ті, чия дієта містила корицю, знизили рівень так званого поганого холестерину на 27%, а загального — на 26%.

Рис з каррі із корицею

Стабілізація рівня цукру у крові

Незалежно від того, маєте ви проблеми з контролем рівня цукру у крові, пов’язані з діабетом, чи просто хочете запобігти перепадам енергії, настрою та розвитку серйозніших проблем зі здоров’ям, кориця стане у нагоді.

Те саме дослідження у Diabetes Care виявило, що пацієнти, які отримували добавки з корицею, знизили середній рівень глюкози натще на 29%.

Батончики із морозива з корицею

Профілактика мігрені

Якщо ви знайомі з проблемою головного болю, можете спробувати додати корицю до страв та напоїв.

Дослідження 2020 року показало, що серед групи з 50 дорослих, які страждали від мігрені, ті, хто отримував капсули з 600 мг спеції щодня, зменшили тривалість, частоту і важкість мігрені порівняно з тими, хто отримував плацебо.

Кекс з корицею у чашці

Зниження тиску

Маєте схильність до високого тиску? Зробіть корицю регулярною спецією у раціоні.

Дослідження, опубліковане в Nutrition, показало, що короткочасне споживання кориці було пов’язане зі значним зниженням систолічного та діастолічного артеріального тиску.

Несолодкий йогурт з овочами, запеченими із корицею

Схуднення

Схуднення не обов’язково передбачає відмову від улюбленої їжі та смаків.

Мета-аналіз 2020 року, опублікований в журналі Clinical Nutrition, показав, що у ході 12 клінічних випробувань за участі 786 дорослих регулярне додавання кориці до раціону зменшило масу тіла, ІМТ, окружність талії та масу жиру.

Гарячий шоколад з корицею



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.