Як позбутися відчуття голоду

Сучасний вибір страв і продуктів є настільки різноманітним, що думки про їжу відвідують нас дуже часто. А разом з тим приходить і відчуття голоду. Звісно, немає нічого поганого у тому, щоб іноді задовольнити його, але що робити, коли бажання поласувати тістечком чи бургером стає нав’язливим та заважає позбутися зайвих сантиметрів на талії? Давайте дізнаємося, як вгамувати надмірне відчуття голоду.

Гарна новина полягає в тому, що численні дослідження психологів підтверджують: людина дуже часто відчуває голод не тому, що справді хоче їсти, а тому що навколо дуже багато гастрономічних спокус. Такі хибні напади голоду зазвичай тривають не більше півгодини і з ними досить легко впоратися. Найпростіший спосіб - перемкнути увагу на щось інше.

Чоловік їсть тістечко

Випийте води

Відчули голод - для початку випийте склянку води. Це найпростіший та зазвичай найефективніший спосіб, оскільки ми часто плутаємо спрагу з бажанням щось з’їсти (у всьому винен наш підступний мозок, який не відрізняє ці сигнали організму). Якщо ви за допомогою води вирішили обійтися без обіду, то це не спрацює, так як рідина, звісно, заповнить шлунок, але хвилин через 15-20 відчуття голоду повернеться, але якщо ви просто хотіли пити - голод зникне безслідно.

Чоловік п'є воду

Сходіть на прогулянку

Дуже часто неконтрольоване відчуття голоду виникає тоді, коли організм відчуває стрес. Щоб знизити його рівень потрібно повернути собі гарний настрій і стан гармонії. А що може впоратися із цим завданням краще за фізичну активність? І прогулянка - найпростіший спосіб, якщо часу на спортзал категорично не вистачає.

Пальці у кедах

Дихайте

Дихання - альтернативний спосіб заспокоїтися та позбутися стресу, якщо вийти на вулицю не виходить. Найпростіший варіант: зробіть глибокий вдих (на 4 рахунки) і затримайте дихання, неспішно порахуйте до 7, а потім повільно видихніть (на 8 рахунків), випускаючи разом з повітрям весь негатив та погані емоції. Повторіть 4 рази. Є й важчі варіанти: наприклад, медитація або очищувальне дихання за йогою, але на освоєння цих практик потрібно трохи часу.

Жінка глибоко дихає

Поспіть

Як відомо, сон - найкращі ліки практично від всього, і від голоду в тому числі. Позаяк, якщо раптом вам захотілося перед сном навідатися до холодильника, зупиніться, краще добре провітріть кімнату і лягайте спати раніше.

Собака спить

Пограйте у щось

Багато хто вважає ігри на телефоні чи комп’ютері забороненим задоволенням, яке просто вбиває час. Втім, це не зовсім правда. Наш мозок, попри те, що всі ми живемо в режимі мультитаскінгу, не обробляє всі задачі одночасно, а робить це поступово - одну за одною. Якщо ви раптом вирішили, що хочете з’їсти щось шкідливе для фігури та здоров’я, перемкніться на щось - наприклад, на улюблену гру. Усього 3-5 хвилин вирішення загадок чи боротьби з противниками здатне зменшити відчуття голоду на 70%. Доведено вченими.

Ігровий контролер

Помасуйте вухо

Дивна на перший погляд порада, втім, досить дієва, оскільки базується на акупунктурі. Головне - натиснути на правильну точку, а саме на козелок - маленький хрящовий виступ, розташований трохи вище мочки вуха. Ця точка якраз і відповідає за пригнічення відчуття голоду.

Людина стоїть спиною

Прийміть гарячу ванну

Вечірнє бажання поїсти краще всього подолати домашнім спа-сеансом, який досить легко організувати у власній ванній кімнаті. Створіть підходящу атмосферу: приглушіть світло, запаліть ароматичні свічки, увімкніть розслаблюючу музику. Наповність ванну водою, додайте сіль та ароматну піну - і насолоджуйтеся. Тепла вода допоможе розслабитися, а також сповільнить всі процеси, які відбуваються у травному тракті, і відчуття голоду пропаде разом з тривогами та турботами.

Ванна зі свічками

Зверніться до допомоги ароматерапії

Придбайте квіткові та фруктові олії - вони здавна відомі своєю властивістю пригнічувати голод. Особливо ефективною для цієї мети є олія троянди. Також, подібною дією володіють ефірні олії апельсинового дерева, лемонграсу, лаванди, жасмину. А аромати кардамону, ванілі та кориці зменшують бажання поласувати чимось солодким. Позаяк, тримайте флакончики з цими чарівними еліксирами під рукою.

Олії для ароматерапії

З’їжте корисний снек

Якщо жодний з попередніх способів не підійшов, а до обіду ще далеко, поїжте. Але обирайте варіанти корисних перекусів, а не шкідливий фаст-фуд. Можливо, у вас просто впав рівень цукру у крові, а правильні продукти, що містять білки та повільні вуглеводи, допоможуть впоратися з цією проблемою. Чудово підійдуть горіхи, овочі, яблука або інші фрукти, здорові снеки (домашні або куплені, але в останньому випадку читайте склад).

 Фрукти на шпажках

Якщо потяг до тістечка, цукерки чи фаст-фуду не зникає і стає непереборним, спробуйте прислухатися до власних відчуттів і домовитися з собою, що з’їсте щось не дуже корисне, але трохи пізніше. Якщо ж за встановлений термін бажання не зникне, то задовольніть його. Час від часу можна дозволити собі відхилення від здорового раціону, головне знати міру.

Жінка їсть донати



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.