Як підтримати імунітет ч.4

Отже, сік селери випито, пігулки з цинком придбано і навіть йога із вправ на розтяжку перетворилась у засіб боротьби із запаленнями. Що б ще такого з’їсти чи випити, щоб зміцнити імунітет і захититися від захворювань.

Їжа для імунітету

Сніданок за рецептом Міранд Керр - вітамінний заряд на цілий день

Сніданок - головний прийом їжі. Багато хто дотримується цього правила навіть на карантині, наливаючи собі перше горнятко кави приблизно у середині дня. Але істинний потенціал ранкової порції вівсянки та фрешу розкривається тільки при правильному плануванні меню, впевнені дієтологи і селебріті, захоплені ЗСЖ. Такі, наприклад, як Міранда Керр.

Недавно Міранда поділилася з прихильниками приблизним меню своїх сніданків на карантині - і це справжній заряд вітамінів і клітковини, здатний зміцнити імунітет та покращити обмін речовин. Усе, від склянки соку селери до багатого на залізо авокадо, допоможе правильно почати день.

Сік селери

 

Отже, записуємо:

  • Склянка фрешу селери натщесерце. Міранда Керр наголошує, що випиває фреш мінімум за 20 хвилин до основного сніданку і нагадує про його протизапальні та лужні властивості.

  • Вітамінний смузі на основі бананів. Міранда надає перевагу смузі, який називається Medical Medium Heavy Metal Detox Smoothie. До його складу входять лохина, пророщений ячмінь, спіруліна та кінза.

  • Вівсянка або авокадо-тост на безглютеновому хлібі. Якщо ви будете все ще голодними після смузі.

Авокадо тост

Астрагал - ще одна чарівна трава від засуди

Чим же ще поповнити арсенал засобів для зміцнення імунітету? Відповідь завається у травах, точніше, у трав’яних зборах. На аптечних полицях серед інших коробочок і пакетів з фіточаєм, слід пошукати астрагал - новий помічник у боротьбі з респіраторними захворюваннями.

Чутки про цілющі властивості астрагалу то виникають, то затихають знову. Швидше всього, ваші мами або бабусі чули про збори з астрагалом як про дієвий засіб проти гіпертонії та серцево-судинних захворювань. Відвар астрагалу використовували як місцевий ранозагоювальний засіб при стоматитах і ангінах, а настій - як антибактеріальний розчин для спринцювань. Втім, на цьому список корисних властивостей рослини не закінчується.

Астрагал

Недавні дослідження - правда, проведені на рибах - довели, що астрагал є потужним стимулятором імунітету, який пригнічує пухлинну активність клітин. До таких же висновків прийшли й інші вчені, які провели ряд доклінічних досліджень екстракту астрагалу як перспективного терапевтичного засобу для людей з імунодефіцитом. І хоча точних даних про імуностимулюючу властивість рослини поки що немає, дослідники сходяться на думці, що астрагал володіє вираженою протизапальною дією і при регулярному споживанні у відварах та складі фіточаїв допомагає легше переносити грип та інші застудоподібні респіраторні захворювання.

Фіточай

Доктор Грассетто та ехінацея

Головний спеціаліст італійських терм GB Thermae Hotels Мауріцціо Грассетто розповів про те, як правильні трави допомагають посилити захисні властивості організму на фоні вірусних інфекцій.

Ехінацея володіє наступними терапевтичними властивостями: імуностимулюючою, бактерицидною, противірусною та протизапальною.

Ефект підтримки імунітету зумовлений вмістом в ехінацеї біологічно активних речовин - глікопротеїнів. У ході наукових досліджень було доведено, що екстракт ехінацеї стимулює імунітет шляхом підвищення діяльності фагоцитів і лімфокінів. Тоді як похідні кофеїнової кислоти володіють вираженою антиоксидантною дією. Були проведені дослідження, які довели, що ехінакозид і цикорієва кислота є корисними у попередженні руйнування колагену 3-го типу, який викликає негативний вплив вільних радикалів.

Завдяки противірусній, антибактеріальній, імуностимулюючій і протимікробній діям алхіламідів, полісахаридів, глікопротеїнів та похідних кофеїнової кислоти, які містяться в ехінацеї, використання цієї рослини є ефективним у лікуванні та профілактиці вірусних інфекцій і захворювань дихальних шляхів, таких як бронхіт і застуда.

Для лікування вищезазначених проблем ехінацею можна приймати у різних формах. Зазвичай використовується рідкий екстракт ехінацеї 1:5 на спиртовій основі 50%.

Ехінацея

Загальні правила споживання

Разова доза 25-30 крапель 1-2 рази на добу. Можна збільшити до 4 разів на добу, якщо ви вже захворіли на грип чи застуду. Рекомендовано також приймати у якості профілактики для зміцнення імунітету, якщо ви вразливі до частих ГРВІ, грипу, застуди.

Екстракт ехінацеї



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.