Які продукти не можна зберігати у холодильнику

Часто ми на автоматі відправляємо більшість продуктів харчування у холодильник, гадаючи, що так продовжимо їх термін придатності. На жаль, на 100% це стосується тільки молока та кисломолочних продуктів.

Морква, часник, банани, помідори - напевне, щоб з цього лежить у вашому холодильнику прямо зараз. Скоріше витягайте усе це з холодильника, щоб врятувати продукти.

Продукти у холодильнику

Морква

При зберіганні у холодильнику морква стає в’ялою та пліснявіє, а її смак втрачається. Ідеальне місце для зберігання продукту - сухий ящик у прохолодному темному місці.

Морква

Цибуля

Багато хто зберігає її у холодильнику якраз поряд з морквою, що також неправильно. Нечищеній цибулі для тривалого зберігання потрібне повітря, а його недостатньо у холодильнику. Як результат - м’який овоч з пліснявою. А ось чищену цибулю, що залишилася від приготування страви, краще покласти у контейнер та прибрати у холодильник - щоб цибуля не засохла. Але використайте залишки у найближчі дні.

Цибуля

Хліб

Холодильник - основний ворог свіжого, хрусткого, щойно спеченого хліба. Найбільше псує випічку вологість. Хлібні вироби дуже легко всотують запахи, позаяк не дивуйтеся стороннім присмакам хліба з холодильника, який, здавалося б, ви тільки вчора купили у пекарні. Продовжити термін придатності хліба можна лише за допомогою морозилки.

Хліб

Теплолюбні фрукти

Абрикос, банан, ківі, персик, авокадо - зберігати їх у холодильнику марно. Від вітамінів, яких так багато у фруктах, нічого не залишиться. Волога та холод діє на них згубно, процес гниття починається вдвічі швидше, а соковитий смак зникає. Краще залишіть фрукти на столі.

Банани

Шоколад

Цим солодощам також нічого робити у холодильнику. Від низької температури та вологості на плитці часто з'являється неприємний білий наліт, виступає конденсат і втрачається смак. А герметично запакований шоколад взагалі може покритися пліснявою. Не залишайте себе без десерту, і зберігайте продукт правильно.

Шоколад

Картопля

Цей продукт не просто не слід зберігати у холодильнику, робити це небезпечно. При зберіганні у холоді крохмаль перетворюється на цукор, а при термічній обробці у ньому утворюються канцерогенні речовини, які негативно впливають на здоров’я. Смак картоплі при низьких температурах також псується, що робить продукт непридатним для споживання. Картоплю найкраще зберігати у сухому прохолодному місці у вентильованій тарі.

Картопля

Кава

Здавалося б, логічно, що каві у холодильнику не місце. Втім, знайдеться достатньо людей, які зберігають там продукт. Якщо ви так робите, будьте готові до того, що зерно поглине усі приємні та неприємні запахи. Також, знаходячись у холодильнику, через холод та вологу втрачає свій аромат і стає несмачною.

Кава

Помідори

Зберігання помідорів у холодильнику приводить до втрати смаку і консистенції. Правильний варіант зберігання продукту - у сухому, прохолодному місці. А ще краще не робити запаси смачних помідорів на місяць вперед, а купувати плоди невеликими порціями і з’їдати на 1-2 рази.

Помідори

Оливкова олія

Оливкова олія при зберігання у холодильнику стає більш густою, іноді у ній навіть з’являється осад, що створює певні обмеження у використанні продукту. Втім, не забувайте, що пряме сонячне проміння також шкодить олії.

Оливкова олія

Часник

Часник боїться холоду, і в холодильнику дуже швидко проростає, стає м’яким і непридатним для споживання. Це відбувається через надлишок вологи. Зберігати продукт потрібно у сухому, недоступному для вологи, а ще краще темному приміщенні.

Часник

Пластівці, крекери

І на ці продукти волога у холодильнику має негативний вплив: вони розмокають і пом’якшуються, що безнадійно псує естетичні та смакові властивості продуктів.

Пластівці

Мед

Мед також категорично не можна зберігати у холодильнику. При низьких температурах він втрачає всі свої корисні та органолептичні властивості, а також починає кристалізуватися. Завдяки своєму складу мед можна зберігати навіть у теплому приміщенні, при цьому продукт не втрачає свої корисні властивості.

Мед

Спеції

Спеції не слід зберігати у холодильнику - від низьких температур вони втрачають свій аромат, а через вологу - текстуру. Найкраще зберігати спеції у темних приміщеннях, ізольованих від зайвої вологи, так продукт збереже свій смак максимально довго.

Спеції

Мандарин, лимон, лайм

Мандарини, лимон і лайм не можна зберігати у холодильнику, оскільки при низьких температурах фрукти швидко гниють і виділяють шкідливі речовини. Також, цитрусові сильно поглинають різні запахи, що негативно впливає на смак продуктів.

Цитрусові

Отже, настав час зробити ревізію у своєму холодильнику.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.