Чи слід відмовлятися від шоколаду

Кажуть, немає нічого кращого за друга, якщо тільки це не друг з шоколадом. Солодкий, насичений і ситний, шоколад є одним з найпопулярніших десертів.

Незалежно від того, додають до нього горіхи чи карамель, роблять з нього соус чи цукерки, шоколад безпосередньо виготовляється з таких основних інгредієнтів: ферментованих, висушених і смажених какао-бобів, цукру і, можливо, невеликої кількості молока.

Якщо шоколад не містить багато цукру і додатків, то його можна навіть вважати корисним, оскільки він містить такі поживні речовини, як магній, мідь і залізо. Позаяк, якщо не зловживати десертом, то шоколад може мати певну користь для здоров’я.

Деякі люди стверджують, що вони залежні від шоколаду, і в якийсь момент вирішують відмовитись від десерту. Давайте дізнаємося більше про те, як це може вплинути на організм.

 Шоколад

Головний біль

Шоколад природним чином містить кофеїн. А у людей, які звикли регулярно споживати кофеїн, раптова відмова від нього може викликати головний біль.

Щоб зменшити ризик виникнення головного болю, переконайтеся, що ви споживаєте достатню кількість води. Відмова від кофеїну та зневоднення можуть бути дуже неприємним поєднанням, але цьому просто запобігти.

Какао-боби

Схуднення

Якщо ви їсте багато шоколаду, особливо тих його видів, які містять велику кількість цукру, молока і додатків, то, ймовірно, ваша фігура покращиться, якщо обмежити споживання десерту. Одна звичайна плитка молочного шоколаду містить близько 235 ккал, відмова від десерту може значно скоротити споживання калорій, що приведе до схуднення.

Топлений шоколад

Зменшення печії

Шоколад — це їжа, яка має здатність розслабляти певну частину травної системи, дозволяючи кислоті проникати у стравохід та викликати відчуття, що називається печією чи кислотним рефлюксом. Позаяк, відмова від шоколаду може допомогти подолати печію.

Шоколадні цукерки

Погіршення настрою

Ви можете відчути зміни настрою навіть просто тому, що відмовились від улюбленої їжі. А враховуючи те, що какао і шоколад містять речовини, які здатні покращувати настрій, то без них можна відчути певне пригнічення.

Також, є докази того, що споживання шоколаду, особливо чорного, може бути пов’язане зі зниженням симптомів депресії. Позаяк, споживання десерту у помірних кількостях може підтримувати психоемоційний стан.

Гарячий шоколад

Покращення стану шкіри

Те, чим ви насичуєте своє тіло, є настільки ж важливим, які і те, що ви мастите на нього ззовні. Не винятком це є і для стану шкіри. Відмова від шоколаду може допомогти вирішити проблему з висипанням.

Згідно із дослідженням, опублікованим в International Journal of Dermatology, щоденне споживання шоколаду може погіршувати акне у деяких груп населення.

Шоколадний фондан

Підвищення ризику серцево-судинних захворювань і діабету

Чорний шоколад (без шкідливих додатків) містить багато корисних для серця речовин. Позаяк, його помірне споживання пов’язане зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, інсульту та діабету. Таким чином, відмовляючись від шоколаду, ви можете втратити і деякі переваги.

Звісно, якщо ви обираєте солодкі варіанти десерту з карамеллю та іншими непоживними додатками, обмежити його споживання було б розумно, особливо зважаючи на те, що зловживання їжі з високим вмістом цукру є однією з найгірших харчових звичок.

Шоколадний пиріг



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.