Фільми про здорове харчування

Кожного дня ми робимо одні й ті ж рутинні дії, часто навіть не задумуючись про те, як це впливає на нас. Споживання їжі - один з таких щоденних ритуалів: людина снідає, обідає та вечеряє, але не завжди звертає увагу на склад продуктів, баланс білків, жирів та вуглеводів, поживну цінність страв. Тим часом індустрія їжі не стоїть на місці, вигадуючи все нові методи для здешевлення собівартості продуктів та підвищення попиту. А харчування напряму впливає на здоров’я, зовнішній вигляд і якість життя. До вашої уваги фільми про їжу, які здатні змінити ваше уявлення про вплив їжі на організм.

Постер фільму "Super size me"

Цукор (Sugar), 2014

Свого часу цей австралійський документальний фільм дуже активно обговорювався у всьому світі. “Цукор” - це відеохроніка режисера та актора Деймона Гамо, який відважився на цікавий експеримент над собою. Протягом 60 днів головний героїв їв тільки продукти з позначкою “healthy”. Виявилося, що 0% жиру загрожує великим вмістом цукру, і за 8 тижнів такої дієти вага Гамо зросла на 10 кілограм. Фільм для прихильників відділу здорового харчування у супермаркетах.

Подвійна порція (Super Size Me), 2004

Ще один реальний експеримент. Американець Морган Сперло вирішив протягом місяця харчуватися тільки фастфудом і проаналізувати, як це вплине на його здоров’я. Кіно для тих, хто регулярно грішить картоплею фрі та бургерами за привабливими цінами. Морган набрав 9 кілограмів, при цьому зайва вага проявлялася тільки у вигляді жиру (усе через трансжири, вміст яких у junk-food захмарний), до того ж з’явилося багато проблем зі здоров’ям. Від кілограмів, набраних ща місяць, американець позбавлявся більше року. Перегляд фільму дещо зменшує бажання повечеряти фастфудом.

Товстий, хворий і майже мертвий (Fat, Sick and Nearly Dead), 2010

40-річний австралійський бізнесмен Джо Кросс задумався про свій спосіб життя, коли вже був “товстий, хворий і майже мертвий”. Дійшовши до межі, він відважився на серйозний експеримент: 60 днів герой пив лише свіжі соки з фруктів, овочів та зелені. Разом зі соковитискачем Кросс проїхався по США, і поговорив з перехожими про користь натуральних продуктів. Результат австралійця виявився приголомшливим: він не лише схуд, а й позбувся багатьох проблем зі здоров’ям. Цей фільм сподобається прихильникам детоксу на соках.

Ситий по горло (Feed Up), 2014

Кіно про ситуацію у сфері харчування в США, який корисно подивитися і мешканцям інших країн. Автори фільму з’ясували, як працює індустрія їжі у сучасному світі і чому все більше людей страждає від ожиріння та інших проблем зі здоров’ям, спричинених неправильним харчування. У документальній стрічці пояснюють, чому виробники обманюють покупців, а також вчать, як навчитися відрізняти справді корисні продукти від розрекламованих.

Planeat, 2010

Документальний фільм був створений за участі професора кафедри харчової біохімії Корнельського університету Коліна Кемпбелла, а також інших компетентних вчених. Команда проекту зрозумілими словами відповідає на актуальні запитання про харчування, вплив їжі тваринного походження на людину, а також про те, як виробництво м’яса впливає на стан нашої планети.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.