Готуємо цукерки дальгона з серіалу "Гра в кальмара"

Південнокорейський серіалГра в кальмара” продовжує завойовувати все більшу популярність. Тепер усі хочуть зачіску, як в героїні Чон Хо-Йон, рожевий комбінезон та маску на Гелловін з шоу,  а також спробувати цукерки, від яких залежало життя героїв. За сюжетом серіалу герої приймають участь у підпільній грі на виживання. Переможець може отримати небачену грошову винагороду. Один з етапів гри полягає у тому, щоб вирізати фігурку з паленого цукру, не пошкодивши її. Тепер у такому вмінні змагаються і користувачі ТікТоку. До речі, минулорічний фуд-тренд - кава дальгона - отримав свою назву саме на честь цих цукерок. Оскільки густа піна з кави та цукру дуже схожа на збиту карамель, з якої зроблені ці цукерки.

 Епізод з серіалу "Гра в кальмара"

Цукерки дальгона, які раптом стали відомими на весь світ, готуються з цукру та харчової соди. На смак льодяники на паличці нагадують бісквітні іриски. Їх легко готувати, і кожна корейська дитина хоч раз куштувала такі цукерки. А назва дальгона походить від випадкового корейського слова “далгуна”, що значить “це солодко”.

У Південній Кореї цукерки дальгона - популярна вулична їжа. Як у нас цукрова вата чи варена кукурудза. На вуличних цукерках продавці за допомогою пресу витискають різні фігурки - метелики, квіти, літачки. Сенс цукерок, які викликають ностальгію у кожного корейця, в тому, щоб відламати цукор по краям, залишивши льодяник цілим. А це дуже важко. Деякі діти використовують для цього голку або зубочистку. Продавці часто винагороджують дитину, якій вдалося не пошкодити фігурку, іграшкою або ще однією цукеркою.

Запасіться фігурними формочками та спробуйте приготувати цукерки дальгона вдома, відчувши напруження героїв серіалу під час змагання з льодяниками.

 Прилавок з цукерками дальгона

На 1 цукерку потрібно

  • 3-4 ложки білого або коричневого цукру.

  • Дрібка харчової соди.

  • Фігурні формочки для печива.

  • Палички для їжі, щоб перемішувати цукор.

  • Деко та пергамент.

  • Прес.

  • Металевий черпак або кокотниця.

  • Гумова лопатка, щоб викладати гарячу цукрову суміш.

Вирізання цукерки дальгона 

Цукор викладіть у пательню з антипригарним покриттям, нагрійте на вогні протягом 7-8 хвилин, помішуючи, поки сироп не стане прозорим та бурштиновим. Корейці ромішують його бамбуковою паличкою, так зручніше мішати у мілкому посуді, але можна робити це і чайною ложечкою. Потім потрібно додати дрібку соди і швидко мішати, поки маса не посвітлішає і не збільшиться у кілька разів.

Вилийте карамельну масу колом на залізний піддон або пергамент, дайте трохи охолонути, за допомогою круглого дерев’яного пресу зробить її більш пласкою, потім за допомогою формочки витисніть фігурку. Дайте повністю охолонути.

Можна робити цукерки на паличці. Для цього гарячу карамельну масу вилийте і посередині викладіть шпажку. Дайте охолонути.

 Цукерки дальгона

Поради для приготування

Постійно помішуйте та контролюйте нагрівання, щоб цукор не згорів, переміщуючи посуд від вогню. Після додавання соди суміш почне пінитися і може швидко пригоріти. Щоб цього не сталося, піднімайте форму з вогню та швидко перемішуйте. Не дозволяйте масі збільшуватися занадто довго, інакше знизу карамель підгорить.

Гаряча суміш може прилипати до поверхні чи пресу. Щоб цьому запобігти, поверхню пергаменту чи дека можна посипати цукром або змастити маслом. Використовуйте деко з антипригарним покриттям в якості основи. Головне - дати суміші охолонути пару секунд після того, як виллєте її на поверхню. Акуратно постукайте по цукерці, перш ніж придавити пресом.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.