Що потрібно знати про спред

Що може бути кращим за свіжий хліб з м’яким вершковим маслом зверху? Запитання, звісно, риторичне, але від цього ще важче прийняти той факт, що вершкове масло - висококалорійний продукт і зловживати ним не варто: дієтологи стверджують, що якщо занадто захоплюватися такими канапками, то можна завдати шкоди серцево-судинній системі організму, а також познайомитися з проблемою зайвої ваги. На щастя, людство придумало корисну альтернативу вершковому маслу - спред. Давайте дізнаємося більше про цей продукт.

Сендвічі з різними намазками

Що таке спред

Рослинний продукт, який вважається корисною (та рівноцінною) альтернативою вершковому маслу і маргарину. Корисний - тому що у ньому містяться вітаміни A і E, необхідні організму. Рівноцінний - тому що за смаковими властивостями не поступається своєму опоненту.

Вершкове масло виробляють на основі тваринних жирів, а спред - на основі рослинних. У класичному варіанті спред складається з рослинних олій: оливкової, соняшникової, олії авокадо та молочного жиру. Продукт характеризується м’якою та ніжною консистенцією, що нагадує пюре, яке можна намастити на хліб, їсти з сухариками або крекерами.

Бейгл з намазкою із вершкового сиру

Спред з авокадо

На сьогодні відомо багато рецептів різноманітних видів спредів, які роблять з овочів, фруктів, олій та сирів. Втім, найпопулярнішим серед них можна вважати спред з авокадо. Він стане корисною альтернативою вершковому маслу та внесе різноманіття до звичного раціону.

Авокадо містить неймовірну кількість калію: так багато, що за вмістом калію перевершує навіть банани. Завдяки чому авокадо здатний нормалізувати водно-сольовий баланс організму та підвищити загальну стресостійкість. Більшість жирів, що містяться в авокадо, вважаються корисними, оскільки допомагають знизити рівень холестерину, а значить, ризик серцевих захворювань та інсультів.

Спред з авокадо

Хумус також спред

Іншим не менш відомим спредом можна вважати хумус - пюре з нуту, оливкової олії та лимонного соку. Нут є джерелом високоякісного білка рослинного походження. Цим бобовим продуктом можна сміливо замінити в раціоні м’ясо або молочні продукти. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон та зробити їжу ще смачнішою, спробуйте замінити вершкове масло на корисні альтернативи у вигляді спреду. І не забувайте, вибір спреду залежить виключно від смакових вподобань.

Хумус



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.