Що робити із нестиглим кавуном

Часом буває так, що не пощастило, і, здавалось би, кавун і простукали, і хвостик перевірили, але приносите додому, розрізаєте, а плід несмачний. Недостатньо солодкий, нестиглий і їсти його не дуже хочеться. Викидати кавун теж шкода. Що  ж робити?

Кавун

М’якоть кавуна можна використати для приготування напоїв - різноманітних лимонадів, пуншів, безалкогольних та алкогольних напоїв - солодкі сиропи та алкоголь добре маскують смак несолодкого кавуна.

Кавуновий лимонад

Зі шкірки кавуна можна зварити варення. Готується воно досить просто. Шкірку кавуна потрібно почистити від зовнішнього шару та червоної частини, нарізати на шматочки 3-5 см, викласти у каструлю та залити кип’ятком, варити протягом 10 хвилин. Окремо зварити концентрований цукровий сироп, як буде готовий, перекласти у нього проварені шматочки шкірки кавуна. Варити все протягом 20 хвилин, після чого вимкнути вогонь і дати варенню настоятися 2-3 години. При бажанні можна додати лимонну цедру.

Тост з варенням із кавуна

Окрім того, кавун можна замаринувати - смак такої страви не всім прийдеться до смаку, але багато кому подобається. Маринувати кавун потрібно подібно до огірків. Нарізати кавун на скибочки, разом зі шкіркою викласти у 3 л банку, додати ложку солі, 3 ложки цукру, 75 г 9% столового оцту і залити все до верху кип’ятком, накрити рушником або марлею і залишити на пару днів при кімнатній температурі. Потім страву можна охолодити і подавати такий кавун у якості закуски.

Маринований кавун



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.