Як зробити страви кориснішими та смачнішими ч.2

Не всі люблять готувати. Втім, проти фактів не заперечиш: часто готувати вдома корисніше та вигідніше, ніж харчуватись деінде. Щоб зробити страви кориснішими, а приготування простішим, візьміть до уваги наступні поради.

Розігрійте заморожені ягоди, щоб приготувати джем

У американців одним з найпопулярніших перекусів є сендвіч з арахісовою пастою та джемом. Спробуйте, це дуже смачно та поживно. Втім, у цій страві дуже просто переборщити з цукром. Замість готового джему, візьміть ½ склянки заморожених ягід і розігрійте у каструлі, поки вони не розморозяться і трохи не приготуються. Додайте підігріті ягоди до тосту, змащеного невеликою кількістю арахісової пасти - корисніша версія сендвічу готова. До речі, ця порада працює для більшості страв, до яких додається варення - вівсянка, млинці, сирники, випічка, тощо.

Заморожена малина

Використовуйте вівсяне борошно для випічки

Вівсяне борошно багате на поживні речовини (в тому числі клітковину) і не містить глютену, що робить його здоровішим вибором для багатьох рецептів. До того ж, його можна приготувати власноруч, просто подрібнивши вівсянку у кавомолці. Для 1 склянки вівсяного борошна потрібно взяти 1,25 склянки вівсянки. Хліб, пироги та млинці на вівсяному борошні будуть не менш смачними, але значно кориснішими.

Тортильї з вівсяного борошна

Заморозьте фрукти та кучеряву капусту, щоб потім додати їх у смузі

Фрукти та зелень дуже швидко псуються у холодильнику? Одразу заморожуйте їх на потім. Запакуйте ½ банану, ½ склянки фруктів на вибір та 1 склянку кучерявої капусти у невеликі пакети для заморожування. Наступного разу, як захочете зробити смузі, змішайте цю заготовку зі склянкою мигдалевого молока та столовою ложкою арахісової пасти або протеїнового порошку.

Кучерява капуста, полуниця, арахісова паста та м'ята для смузі

Посипайте каші та салати подрібненим мигдалем, а не цілим

Горіхи - корисне та смачне доповнення до багатьох страв, особливо салатів та каш. Але якщо не бути обережними, то можна додати забагато зайвих калорій. Простий спосіб цього уникнути - використовувати нарізаний на слайси мигдаль або інші горіхи. Наприклад, 1 ст.л. нарізаного мигдалю містить тільки 30 ккал, тоді як 15 цілих горіхів містять понад 100. Також, нарізаний мигдаль є дуже хрустким і легше жується.

Слайси мигдалю

Їжте овочі та фрукти зі шкіркою

Навіщо чистити картоплю, моркву та навіть яблука, якщо шкірка плодів містить багато поживних речовин? Якщо рецепт приготування страви не вимагає від вас чистити овочі чи фрукти, насолоджуйтеся смаком та перевагами для здоров’я, які мають цілі плоди.

Скибочки картоплі зі шкіркою

Розігрійте часник у мікрохвильовці

Чищення часнику часто є одним з найбільш неулюблених процесів під час приготування страв. Є багато лайфхаків, що обіцяють зробити це швидше - наприклад, збовтати часник у банці. Втім, є й інший спосіб - підігріти часник у мікрохвильовці. Помістіть зубчики (з лушпинням) у невелику миску і поставте у мікрохвильовку на 7 секунд, після цього зубчики часнику легко повислизають з лушпиння, як тільки ви їх візьмете.

Чищення часнику

Додайте у скрембл трохи молока

Приготувати пухкий скрембл простіше, ніж здається. І не потрібно готувати яйця у величезній кількості вершків та сиру. Просто додайте у миску з яйцями трохи молока, збийте до однорідної консистенції, після чого готуйте на розігрітій пательні з невеликою кількістю вершкового масла. Постійно помішуйте гумовою лопаткою, поки яйця не стануть майже готовими, після чого вимкніть вогонь.

Скрембл з беконом

Використовуйте для приготування соусу воду від макаронів

Якщо соус для макаронів вийшов занадто рідким, ситуацію можна легко виправити. Перший спосіб - додати трохи борошна. Або ж можна використати воду, яка залишилася від варіння пасти. Коли макарони варяться, крохмаль з них виділяється у воду, яку потім можна використати для приготування соусу. Додайте 1-2 ст.л. води від макаронів у пательню з соусом та перемішайте. Незабаром він загусне.

Паста з вершковим соусом

Готуйте креветки з панциром

Ніхто не хоче їсти гумові пересушені креветки, особливо зважаючи на те, що коштують морепродукти недешево. Щоб цього не сталося купуйте нечищені креветки (так можна і трохи зекономити) та готуйте їх у будь-якому улюбленому соусі. Панцир дозволяє зберегти смак і отримати м’які соковиті морепродукти.

Креветки у гострому соусі

Дайте тісту для оладок чи панкейків постояти 15 хвилин

Більшість рецептів оладок передбачають додавання розпушувача. Саме він відповідає за пухкість готової страви. Однак, якщо не дати тісту трохи настоятися, воно не встигне просочитися розпушувачем і погано підніметься. Позаяк, після того, як ви замісите тісто, залишіть його хвилин на 15, а тим часом підготуйте пательню і начинку. Це не тільки зробить страву смачнішою, але й матиме певну користь: однаковий об’єм пухких і пласких млинців містить різну кількість калорій - перші є менш калорійними завдяки повітрю.

Панкейки



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.