Які напої покращують сон

Напої, які ми вибираємо ввечері, обов’язково впливають на якість сну. Якщо останнім часом ви відчуваєте, що сон став неспокійним, а зранку не хочеться прокидатися, можливо, час переглянути звички. Давайте дізнаємося, які напої будуть сприяти міцному і здоровому сну.

Горнятко какао і годинник

Тепле молоко

Тепле молоко з печивом - справжнє кліше вечірнього меню. Зазвичай так заспокоюють дітей і допомагають їм підготуватися до сну, але рецепт працює і з дорослими. До речі, журнал New York Times не знайшов серйозних доказів того, що тепле молоко сприяє міцному сну, але, навіть якщо це плацебо, чому б і ні. Деякі експерти пояснюють дію теплого молока тим, що у напої міститься триптофан, який перетворюється в організмі у мелатонін (гормон сну).

Тепле молоко

Ромашковий чай

Ромашковий чай - поширений варіант натуральних заспокійливих засобів перед сном. Цей напій рекомендують тим, хто страждає безсонням: ромашковий чай ефективно заспокоює і, на відміну від інших видів чаю, не містить кофеїну.

Ромашковий чай

Мигдалеве молоко

Адепти рослинного раціону можуть спробувати випити перед сном склянку мигдалевого молока. У напої також є достатня кількість триптофану, до того ж мигдалеве молоко багате на магній, який допомагає покращити якість сну.

Мигдалеве молоко

Кокосова вода

Кокосова вода містить магній і калій, які допомагають краще спати та розслабити м’язи. У напої також є вітамін В, який допомагає знизити рівень стресу.

Кокосова вода

Банановий смузі

Ще один засіб для міцного сну - банановий смузі. Достатньо змішати невеликий банан з половиною склянки мигдалевого молока. Корисний напій може замінити нічний перекус і стати перепусткою у царство Морфея.

Банановий смузі

Місячне молоко

Для місячного молока використовуються натуральні суперфуди: частіше всього це Ашвагандха (засіб з лікувальної рослини) і гриб Рейши (різновид гриба-трутовика). Ці добавки допомагають зменшити тривожність. Продаються вони у вигляді порошку або олії. Щоб приготувати напій, розігрійте мигдалеве молоко, додайте дрібку Ашвагандха і гриба Рейши. Щоб зробити напій смачнішим, можна використовувати у рецепті какао-порошок, сироп агави, корицю, мед, кокосовий цукор.

Місячне молоко

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.