Які продукти не допоможуть при похміллі

Якщо ваше святкування вдалося на славу, було весело, а алкоголь лився рікою, значить, існує високий ризик того, що зранку ви прокинетеся з гловним болем, сухістю у роті та відчуттям, що всі випробування цього світу звалилися на ваші плечі. Це похмілля. Звісно, у цьому стані мало приємного, але є й гарна новина - впоратися з ним не так вже й важко. Головне, знати, що допоможе найкраще.

Сьогодні в інтернеті можна знайти величезну кількість інформації про те, що з’їсти та випити, щоб позбутися похмілля. Часом ці поради навіть суперечать одна одній. І якщо до розсолу питань немає (хоча і тут є свої нюанси), то з деякими лайфхаками слід бути обережними. Давайте дізнаємося, які продукти не допомагають полегшити стан при похміллі, щоб дарма не втрачати час і не зробити собі гірше.

Люди з похміллям

Смажена їжа

У народі є поширеною думка, що така їжа допоможе впортися з похміллям, однак це твердження є абсолютно помилковим. Річ у тім, що організм і так є ослабленим, а печінка посилено працює, щоб вивести накопичені токсини, а ви даєте їй додаткове навантаження. Окрім того, жирна їжа подразнює стінки шлунка, позаяк реакція на неї може бути непередбачуваною і не надто приємно. Отже, якщо їсти салати з майонезом, то краще перед споживанням алкоголю - це допоможе сповільнити швидкість його всотування у кров.

Смажена їжа

Алкоголь

Вибити клин клином - ще один досить поширений спосіб боротьби із нестриманістю напередодні. Однак, похмелитися - явно не найкраще рішення. Дієтологи запевняють, що відчуття полегшення, яке багато хто відчуває у перші миті після додаткової дози алкоголю - тільки ілюзія, яка розвіється, як туман, дуже швидко. А потім похмілля стане ще гіршим, адже ви не зупинили інтоксикацію організму, а навпаки посилили її.

Келих пива

Томатний сік

Цей напій часто згадують як один з найбільш ефективних засобів проти ранкового похмілля. Його користі ніхто не заперечує: у натуральному томатному соці багато вітамінів, корисних органічних кислот, а також пектину. Втім, жодних переваг порівняно з водою у боротьбі з похміллям такий поживний склад немає.

Томатний сік

Апельсиновий фреш

Не допоможе впоратися з похміллям і цей чудовий напій. У ньому, звісно, є і вітамін С, і клітковина, і багато інших корисних речовин. Однак, не слід забувати, що цитруси, навіть у вигляді соку, підвищують рівень кислотності шлунку, тим самим подразнюючи його, що є зовсім непотрібним у той момент, коли вас і так нудить.

Апельсиновий фреш

Кава

Випити з похмілля кави - ідея також так собі. Навіть якщо вона чорна і без цукру. Щоб цього не робити, є одразу 2 причини. По-перше, цей напій хоч і активізує мозок, але водночас збільшує навантаження на серце, чого краще уникати, коли організм вже і так отруєний токсинами. По-друге, алкоголь має сечогінну дію, тому зранку ви будете зневоднені, а кава володіє схожим ефектом, позаяк, ви тільки погіршите цей стан, замість того, щоб відновити гідробаланс.

Горнятко кави

Копченості

Копченості та консерви багаті на барвники, трансжири, стабілізатори та сіль - такими продуктами взагалі не слід захоплюватися. А коли організм ослаблений (що і відбувається при похміллі), краще не давати йому додаткове навантаження, якого не уникнути при споживанні важкої їжі. З цієї ж причини краще уникнути солінь та смажених в олії страв. 

М'ясна нарізка

Що допоможе при похміллі

Якщо зранку після застілля вам не хочеться їсти, значить, організм все ще отруєний продуктами розпаду алкоголю. У такому випадку не мучте його - просто зачекайте, доки апетит повернеться. Важка їжа може тільки викликати розлади травлення і точно збільшить навантаження на печінку. Позаяк, краще не намагатися запхати у себе порцію супу або салату з надією, що це полегшить похмілля, а обережно прискорити процес детоксикації.

Склянка води

Існує багато перевірених способів впоратися з похміллям. Найпростіший з них - випити мінеральної води. Це дозволить відновити процес правильної циркуляції рідини в організмі, позбавить від набряків, головного болю і так званого сушняку, а також прискорить процес виведення продуктів розпаду алкоголю. Не менш ефективними є й такі напої, як квас та розсіл. Перший - багатий на вітамін B1 та корисні ферменти, які сприяють детоксикації, а другий допоможе відновити запас солей. Тільки зверніть увагу, це повинен бути саме розсіл, а не маринад, у якому міститься зовсім непотрібний у такому стані оцет.

Серед продуктів, які можна з’їсти при похміллі - свіжі фрукти, овочі та ягоди, особливо ківі та банани, що містять багато калію, який сприяє відновленню електролітного балансу. Також, у якості сніданку проти похмілля чудово підійдуть яєшня, омлет або просто варені яйця. Вони багаті на цінні амінокислоти, які матимуть цілющий вплив на печінку та допоможуть прискорити процес розпаду ацетальдегіду. Щоб нейтралізувати підвищену кислотність шлунку, можна з’їсти вівсяну кашу. Також, чудово допомагають при похміллі кисломолочні продукти - тан, айран, натуральний йогурт або кефір, вони забезпечать організм вітамінами, мінералами, білком, допоможуть відновити роботу травного тракту, подарують заряд енергії та захистять печінку. Тільки пам’ятайте, що споживати ці напої краще натщесерце і невеликими ковтками.

Омлет



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.