Як допомогти організму після переїдання

Ви щойно з’їли величезну, смачну вечерю, але тепер боїтеся, що прийдеться заплатити за все, що спожили. Коли людина переїдає, тіло може відчувати здуття і млявість. Може навіть початися біль у животі чи спазми. Незалежно від того, які симптоми можуть супроводжувати переїдання, фізичний дискомфорт може перешкодити решті дня чи ночі.

Звісно, найкращим способом боротьби з переїданням є його попередження і регулярне помірне харчування, але іноді простіше сказати, ніж зробити. Коли стіл ломиться від улюблених страв, спокуса може виявитися завеликою.

Переїдання часом трапляється з кожним. Якщо вже так сталося, то є кілька порад, як зменшити негативний вплив для організму.

Люди їдять

Пийте достатньо води

Споживання продуктів з високим вмістом солі може викликати здуття та набряки. Ось чому потрібно стежити за тим, щоб підтримувати гідратацію на належному рівні до та після їжі, особливо, якщо її багато.

Крім достатньої кількості води, можна також покращити смак і користь напоїв за допомогою фруктів, овочів і трав. Рідина допоможе відновити нормальний рівень гідратації, а також вивести надлишок солі, цукру та води, які затримуються в організмі, тим самим зменшуючи здуття та важкість.

Наливання води у склянку

Підіть на прогулянку після їжі

Одна з найкращих речей, які ви можете зробити, щоб отримати майже миттєве полегшення після переїдання — піти на прогулянку після їжі.

Прогулянка допоможе відволіктися, розрухатися, що стимулюватиме виділення хімічних речовин і солі, а також збільшити прилив крові до мозку. Також, прогулянка допоможе активізувати метаболізм і спалити частину зайвих калорій, які ви спожили.

Можна пограти у якісь активні ігри чи навіть потанцювати разом з рідними та друзями. Не зайвим буде наступного ранку піти у спортзал або потренуватися вдома, замість ліфта користуватися сходами чи пройтися кілька зайвих зупинок.

Жінка гуляє з собакою

Під час наступного прийому їжі споживайте більше овочів

Споживання багатих на антиоксиданти та клітковину продуктів може допомогти відновити гарне самопочуття.

Клітковина з зелені допомагає вивести шлаки і токсини з кишківника, сприяючи регулярності травлення, щоб організм швидше відновився. Антиоксиданти з овочів здатні протидіяти шкоді, спричиненій надмірним захопленням солодкою, жирною їжею та продуктами, що пройшли високу обробку.

Запечені овочі

Почніть наступний день зі збалансованого сніданку

Ще одна корисна справа, яку можна зробити одразу ж наступного ранку після переїдання — здоровий і збалансований сніданок.

Розпочніть свій день сніданком, багатим на білки і клітковину, щоб стабілізіувати рівень цукру у крові. Яйця та вівсяні пластівці або цільнозернові тости з арахісовою пастою і грецький йогурт — чудові варіанти. Така їжа допоможе краще почуватися протягом дня.

Тости з арахісовою пастою та фруктами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.