Які горіхи допоможуть зменшити запалення

Те, що ми їмо, може мати безпосередній вплив на здоров’я, особливо якщо мова йде про запалення. Важливо підтримувати низький рівень запалення, щоб запобігти розвитку хронічних захворювань, зокрема серцево-судинних хвороб, діабету, деменції, аутоімунних захворювань, тощо.

Деякі, здавалося б, незначні зміни у щоденному раціоні можуть покращити чи погіршити здоров’я. Наприклад, трохи горіхів у щоденному меню є гарним рішенням завдяки їх протизапальним властивостям. Давайте дізнаємося про те, які саме горіхи слід додати до раціону, щоб зменшити запалення.

Горіхи

Волоський горіх

З усіх горіхів волоський є одним із найкращих для зменшення запалення. Усе завдяки високій концентрації альфа-лінолевої кислоти — типу омега-3 жирної кислоти, яка відома своєю потужною протизапальною дією.

Дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу кардіології, прийшло до висновку, що щоденне споживання волоських горіхів може знизити концентрацію кількох запальних біомаркерів і є рекомендованим для зниження ризику серцево-судинних захворювань.

 

Волоський горіх

Мигдаль

Порівняно з іншими горіхами, мигдаль містить більшу кількість клітковини3 г на 30 г. Споживання достатньої кількості харчових волокон протягом дня не лише допомагає контролювати вагу та знижує рівень холестерину, а також сприяє зменшенню запалення.

Мигдаль також широко відомий як багате джерело вітаміну E, і, згідно із дослідженнями Arthritis Foundation, регулярне споживання цього горіху може допомогти знизити маркери запалення.

Мигдаль

Арахіс

Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, свідчить про те, що споживання горіхів, зокрема арахісу, може зменшити запалення. Споживання горіхів пов’язано зі зниженням рівня С-реактивного білка, який виробляється у печінці, потрапляє у кровотік і збільшується, коли тіло запалене.

Арахіс також містить багато аргініну, типу амінокислоти, яка допомагає нарощувати м’язи. Як стверджують біомедичні інженери Університету Дьюка, нарощування м’язів може допомогти у довготривалій перспективі подолати згубні наслідки хронічного запалення.

Арахіс

Горіхи пекан

Окрім того, що пекан багатий на омега-3 жирні кислоти, які є важливими для зменшення запалення в організмі, горіх також є ефективними за рахунок здатності зменшити утворення молекул медіаторів запалення. Trends in Food Science and Technology стверджує, що пекан може допомогти протидіяти будь-якій запальній активності, яка виникає через надмірне споживання насичених жирів.

Горіхи пекан

Лісові горіхи

Лісові горіхи вважаються другими за вмістом мононенасичених жирних кислот, які відомі своїми протизапальними властивостями. Oxidative Medicine and Cellular Longevity стверджує, що фундук також є гіполіпідемічним продуктом, тобто він містить мало насичених жирів. Горіх є гарним вибором для здоров’я серця завдяки своїй здатності знижувати рівень так званого поганого холестерину, який приводить до збільшення запалення та підвищення ризику хронічних захворювань.

Лісові горіхи

Фісташки

Згідно з даними Journal of Nutrition, фісташки багаті численними антиоксидантами, позаяк зменшують окислювальний стрес, який, у свою чергу, приводить до підвищення рівня ліпопротеїдів низької щільності (поганого холестерину). Окислювальний стрес викликає дисбаланс активних форм кисню, що може спричинити хронічне запалення. Дієта, багата на поліфеноли, такі як фісташки, є ефективною для зниження окислювального стресу та запальної активності.

Фісташки



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.