Що потрібно знати про японську дієту

Сьогодні у всьому різноманітті дієт кожний може обрати ту, котра прийдеться до смаку. Особливою популярністю користується японська дієта, за допомогою якої за пару тижнів без голодування можна позбутися до 8 кілограмів. Давайте дізнаємося основні правила такої системи схуднення.

Традиційний японський сніданок

Що таке японська дієта

Почнемо з того, що самі японці свій раціон дієтичним не вважають. Для них це звична система харчування, яка допомагає залишатись здоровими і молодими (за статистикою в Японії найвища тривалість життя та низький відсоток людей, які страждають на ожиріння). Позаяк японська дієта не має на увазі улюблені всіма суші, морепродукти та соуси, а здорове та збалансоване харчування. В основі всіх страв лежить білок, а також відсутність м’яса і молочних продуктів. Окрім того, у японській культурі практично немає десертів, солодке вони заміняють фруктами. І взагалі, японці мають особливе ставлення до їжі: гарне сервірування, невеликі порції, тільки свіжі продукти, приготування на парі та інші таємниці, які складають цілу філософію.

Японські страви

Що можна їсти

Рис

Невелика порція рису передбачена навіть на сніданок. Він містить мало жиру, але достатню кількість вуглеводів, які відповідають за насичення і втамування голоду. Японці готують рис без рослинної олії та вершкового масла - це важливий момент для схуднення.

Рис

Риба

Лосось, тунець, форель, сардини та оселедець - у пріоритеті жирні сорти. Головне джерело омега-3, що позитивно впливає на стан кісткової та серцево-судинної систем, а також покращує функціонування мозку.

Лосось

Овочі

Японці дуже люблять овочі. Жодний прийом їжі не обходиться без 4-5 варіантів овочевих страв, які частіше всього тушкують на воді.

Закуска з селери

Яйця

Насичені жирні кислоти, які містяться у яйцях, допомагають боротися із застарілими жировими відкладеннями.

Яйця пашот

Зелений чай

Окрім виведення токсинів та шлаків, зелений чай нормалізує артеріальний тиск та зупиняє запальні процеси. Тільки захоплюватись ним не варто - не рекомендується пити більше 1,5 л на добу.

Яйця пашот

Правила японської дієти

  • На весь період дієти необхідно відмовитись від солі та цукру.

  • Страви подають дуже маленькими порціями (приблизно 200 г їжі за один прийом), щоб втамувати відчуття голоду на 80%. Їж тільки коли ти голодний - кажуть японці.

  • Ніякого масла, олії та смаження, їжу можна готувати тільки на парі або варити.

  • Звичні 5-6 прийомів їжі доведеться скоротити до 3. Перекуси між ними заборонені.

  • 1,5 л питної води - щоденний мінімум.

Боул з рисом та яйцем

Результат

Японська дієта розрахована на 14 днів. За цей час, завдяки значному скороченню вуглеводів і високому вмісту білків, відбувається схуднення як мінімум на 5 кг.

Протипоказання

Не так багато, але вони є. Японська дієта протипоказана вагітним жінкам, людям із захворюваннями нирок та печінки, кардіологічними порушеннями, гастритом та виразкою.

Японка їсть у ресторані



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.