Які продукти допоможуть впоратися з головним болем

Головний біль може паралізувати на весь день. Терпіти його важко, а природне бажання при такому недомаганні - щоб все швидше закінчилося. Найбільш поширені причини головного болю: зневоднення, проблеми з судинами, стрес, нестача магнію. До речі, вже при 2% нестачі рідини наш організм починає реагувати - спочатку проблемами з концентрацією, а потім болем - при зневодненні клітини мозку погано постачаються киснем. Позаяк, не забувайте пити і збалансовано харчуватися. Але якщо біль вас уже застав, то наступні продукти можуть допомогти.

Чоловік з головним болем

Кава та чорний чай

Гарячі напої можна порівняти з дією таблеток від головного болю. Це зумовлено тим, що наявні у них таніни та кофеїн стимулюють кровообіг. Втім, будьте обережними: якщо ви споживаєте багато кави, ефекту може не бути.

Горнятко кави

Імбир

Імбир - чудовий засіб не лише від застуди, а й від головного болю. Він пригнічує утворення простагландинів (складних жирних кислот, які викликають запалення, біль та набряк), а ще попереджає - як це часто буває перед нападом головного болю - розширення кровоносних судин у головному мозку.

Імбир

Шпинат

Магній, що міститься у шпинаті, може зменшити як частоту, так і інтенсивність нападів головного болю. У різних дослідженнях зазначається, що частіше всього страждають на мігрені люди з недостатнім рівнем магнію. Інші продукти, багаті на магній, такі як гречка, кіноа та банани, також можуть принести полегшення.

Шпинат

Картопля

Картопля вважається цінним джерелом калію та забезпечує збалансоване співвідношення калію та натрію. Це є особливо важливим при мігренях, оскільки високий вміст натрію може не лише викликати головний біль, а й сприяти підвищенню артеріального тиску та розвитку серцевих захворювань.

Картопля

Вишня

Ці ягоди містять сполуки, які перетворюються в окис азоту і, таким чином, розслабляють кровоносні судини. Це викликає падіння артеріального тиску. Окрім того, наявний у вишнях барвник - антоціан - володіє знеболювальною дією. Чим темнішою та кислішою є вишня, тим вона ефективніша.

Вишня

Часник

Часник знімає втому, покращує травлення, знижує рівень холестерину та забезпечує нормальний кровообіг. Використовуйте його анальгуючу дію при мігренях. (Якщо ви не граф Дракула, звісно.)

Часник

Грецький горіх

У волоських горіхах особливо багато серотоніну - так званого гормону щастя, який володіє знеболювальною дією. Окрім того, горіхи мають протизапальну дію та містять велику кількість магнію, який попереджає викид гормонів стресу. Позаяк, якщо причина вашого недомагання у стресі, у болю немає шансів.

Грецький горіх

Риба

Будь-яка морська риба, жирний лосось зокрема, може попередити головний біль завдяки високому вмісту вітамінів B2, B6 і B12. Жирні кислоти омега-3, що містяться у лососі, очищують стінки судин від надлишку поганого холестерину, запобігають утворенню бляшок, і нормалізують артеріальний тиск.

Філе лосося



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.