Як харчуватись, щоб підготуватися до літа

Останні місяці весни — це час, коли багато хто задумується про те, як підготувати своє тіло до літа. Хочеться виглядати привабливо і гарно у відкритих сукнях, коротких шортах, футболках, та й у купальниках на пляжі. Втім, не всі знають, як правильно харчуватися, щоб досягти цієї мети. Давайте нагадаємо собі кілька простих кроків, які можуть допомогти підготуватися до літа та виглядати (і почуватися) краще.

Запечені м'ясо та овочі

Додайте до раціону більше фруктів та овочів

Фрукти та овочі містять вітаміни, мінерали та інші поживні речовини, необхідні для здоров'я. Плоди також містять велику кількість води, що допоможе підтримати належний рівень гідратації, що є важливим для злагодженої роботи організму загалом і для гарного вигляду шкіри зокрема. Додайте до свого раціону достатню кількість фруктів та овочів, щоб отримати максимум переваг.

Овочі

Зменшіть кількість вуглеводів

Хоча вуглеводи є важливим джерелом енергії для організму, надмірне їх споживання може привести до зайвої ваги. Спробуйте зменшити кількість простих вуглеводів у своєму раціоні та замінити їх на складні вуглеводи, білки і здорові жири. Наприклад, замість білого хліба використовуйте цільнозерновий або хліб з насінням, тощо.

Хліб та булочки

Пийте достатньо води

Проста вода не лише допомагає підтримувати водний баланс організму, а й зменшує апетит та сприяє схудненню. Пийте достатню кількість рідини протягом дня, щоб підтримувати здоров’я та підготуватися до літнього сезону. Достатній рівень гідратації є вирішальним для злагодженої роботи більшості систем організму.

Набирання склянки води з крану

Більше рухайтесь

Регулярна фізична активність є важливою частиною здорового способу життя, а також допомагає підготувати тіло до літа. Якщо ходити у зал кілька разів на тиждень вам не до снаги, спробуйте гуляти на свіжому повітрі щодня, чи хоча б просто трохи більше ходити і рухатися. Можна почати з малого: скористатися сходами замість ліфта, пройтися зайву зупинку до роботи, тощо.

Жінки гуляють

Зменшіть кількість шкідливих продуктів

Шкідливі продукти, такі як фаст-фуд, газовані напої та солодощі, можуть спричинити набір ваги та зашкодити здоров'ю. Замініть ці продукти на більш здорові страви, які містять білки, вуглеводи та здорові жири. Щоб не відбити бажання до змін, починайте з малого: на один обід у фасфуді менше цього тижня, замість десерту до кави — фрукти чи горіхи, або нічого, каша замість канапок на сніданок, тощо.

Фастфуд

Їжте не поспішаючи

Ставтеся до харчування з увагою, зосереджуючись на смаку та текстурі їжі, відклавши серіал чи книгу. Це допоможе швидше відчути ситість, краще контролювати кількість їжі та уникнути переїдання.

Люди їдять

Підготовка до літа не повинна бути нездійсненним завданням. Дотримуйтесь простих правил здорового харчування, займайтеся регулярною фізичною активністю та дбайте про свій психічний і фізичний стан. Якщо для вас це в новинку, починайте з малого, не переходячи одразу на воду та салати (що ніколи не буде корисно), а поступово замінюючи шкідливі звички корисними. Важливо підтримувати здоров’я та гарну фізичну форму не лише для того, щоб привабливо виглядати у купальнику, а для того, щоб добре почуватися цілий рік.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.