Що приготувати на грилі

Приготування на грилі дозволяє задовольнити природний потяг людини до смаження їжі на вогні. Дим, тепло, полум’я, аромат підсмажених шматочків, які залишаються на решітках грилю — все це поєднується у неймовірний досвід, який асоціюється з літом, святами та родиною, а тому вирізняє гриль з-поміж інших способів приготування.

Через просту конструкцію гриль є дуже адаптивним та універсальним інструментом. Це чудовий спосіб швидко посмажити стейки чи гамбургери і отримати привабливі коричневі смужки на хот-догах у ковбасках. Втім, на грилі можна приготувати і багато чого іншого. Димний, підкопчений смак добре пасує багатьом продуктам: солоним і солодким, фруктам та овочам, піці та гуакамоле.

Експерименти з грилем — це гарний спосіб додати до раціону нові інгредієнти, які зазвичай ви могли б і не помітити. Звичайний шматок кавуна, тофу або салат отримує нове життя через кілька хвилин на гарячій решітці і набуває унікального неповторного смаку. Час поповнити свій запас рецептів для грилю нетрадиційними продуктами та рослинними білками. До вашої уваги підбірка продуктів, які дуже смачно приготувати на грилі.

Гребінці на грилі

Авокадо

Структура та природна будова авокадо робить його ідеальним інгредієнтом для приготування на грилі. Розділіть фрукт навпіл, витягніть кісточку і змастіть зріз оливковою олією, посипавши сіллю та приправами. Викладіть половинки авокадо зрізом донизу на гриль середньої температури на 4-6 хвилин. Після можна приготувати гуакамоле з копченим присмаком або подавати авокадо цілим до м’яса та інших страв.

Авокадо на грилі

Кекс

Гриль навіть може стати у нагоді для приготування десерту. Кекси, мафіни, бісквіти, особливо вже не першої свіжості, виходять дуже смачними на грилі. Наріжте випічку товстими скибочками, трохи змастіть маслом або олією з кожного боку, готуйте на грилі з кожного боку протягом 2-3 хвилин. Зніміть кекс з грилю і подавайте зі свіжими фруктами  та вершками або морозивом.

Кекс на грилі

Трави

Гриль — гарний спосіб розкрити смак та аромат трав і спецій. Навіть таким травам, як розмарин та чебрець, достатньо всього 15 секунд, щоб стати більш ароматними. Після швидкого обсмаження, обережно витягніть трави і додайте до коктейлів чи лимонадів, або розтовчіть у ступці з іншими приправами для приготування ароматного соусу.

Трави

Горіхи

Смаженими каштанами на відкритому вогні вже нікого не здивуєш. Втім, таким способом готувати можна багато різних горіхів. Викладіть шар мигдалю, грецьких, горіхів пекан чи гарбузового насіння на аркуші алюмінієвої фольги та викладіть на гриль — так горіхи отримають приголомшливий аромат диму. Смажте горіхи на слабкому або непрямому вогні (120-175 градусів Цельсія) близько 15 хвилин.

Карамелізовані горіхи

Оливки

На шампури можна нанизати не тільки м’ясо, рибу та овочі, а й оливки. Смажені на грилі оливки додадуть вашим стравам ще більше копченого, пряного та солоного смаку. Оберіть будь-які оливки великого сорту, вмочіть їх в оливкову олію та трави і нанизайте на шпажки. Викладіть на гарячий гриль та готуйте протягом 5-7 хвилин. Одразу подавайте.

Оливки на грилі

Піца

Якщо ви навчитеся готувати піцу на грилі, то вам більше не захочеться робити це в духовці, особливо у літню спеку. Цей процес вимагає трохи навичок та часу, але таємниця успіху приготування піци на грилі — попередньо злегка обсмажити тісто до скоринки з одного боку і викласти на решітку для охолодження. Це надає піці правильної структури, а також зменшує ризики отримати недоготоване тісто.

Після цього додайте улюблену начинку (соус, сир, ковбасу, гриби, овочі, тощо) на попередньо обсмажений бік, поверніть піцу на вогонь та зачекайте ще кілька хвилин, поки зверху не почнуть утворюватися бульбашки. Після чого зніміть піцу з грилю та дайте їй відпочити кілька хвилин, перш ніж нарізати.

Піца на грилі

Кесадилья

Ніколи раніше не готували кесадилью? Можна почати вже сьогодні. Кесадилья, приготована на грилі, підсмажена і хрустка, викликає спогади про страви, приготовані на багатті. Начиніть лаваш чи тортилью сиром чи іншими улюбленими начинками, переконайтеся, що вона добре закрита і трохи змастіть олією, перш ніж викладати на гриль. Смажте на вогні близько 5 хвилин, перегортаючи кесаділью, поки начинка достатньо не нагріється, а тісто не стане хрустким.

Кесадилья на грилі

Салат ромен

Це спосіб приготування салату не залишить вас та ваших гостей байдужими. Розріжте головку салату на четвертинки та змасіть кожний шматочок тонким шаром оливкової олії. Розігрійте гриль і посмажте кожен шматок протягом 15-20 секунд або доти, доки краї не стануть коричневими та хрусткими (це може потребувати більше часу, залежно від температури та грилю). Потім додайте трохи улюбленої заправки між листям салату, поверніть його на гриль та накрийте кришкою. Через 1-2 хвилини страва буде готовою.

Салат ромен на грилі

Тофу

Так, навіть тофу можна надати того неповторного смаку і скоринки після деякого часу на грилі. Втім, будьте уважні: не всі тофу мають однакову текстуру та консистенцію, для приготування на грилі потрібно використовувати твердий (не шовковистий) сорт. Важливо, щоб тофу був щільним і добре спресованим — це дозволить уникнути зайвої вологи та отримати привабливі смужки від грилю. Тофу можна нарізати пластинами і помістити у маринад на ніч, або одразу викласти на решітку, трохи змастивши олією. Готуйте на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, перегорнувши з одного боку на бік посередні приготування.

Тофу на грилі

Кавун

Фрукти також можуть отримати користь від швидкої обробки полум’ям. Найкращий спосіб приготувати кавун на грилі: нарізати його на скибочки, посипати з обох боків цукром та сіллю, викласти на гарячу, змащену олією решітку гриля і смажити близько 3 хв з кожного боку. Завдяки приготуванню на грилі кавун карамелізується та отримує привабливі смужки.

Кавун на грилі

Продукти, перераховані вище — тільки невелика частина того, що можна приготувати на грилі, щоб урізноманітнити своє меню. Не бійтеся експериментувати з різними стравами та смаками.

Фрукти на грилі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.