Що потрібно знати про ананас

Ананаси давно стали звичною складовою нашого раціону. Їх роль у стравах варіюється від класичного використання у якості десерту до поєднання з м’ясними інгредієнтами в салатах та піцах. Які лишень корисні властивості не приписують цьому фрукту: від чарівного схуднення до боротьби зі стресом. Давайте дізнаємося, що з цього є науково доведеним фактом, а що - всього лиш привабливим припущенням.

Два ананаси

  • До України ананас потрапив приблизно у 18 столітті, і дозволити цей фрукт собі могли тільки дуже заможні представники буржуазії. При цьому, наші предки споживали його у досить незвичному вигляді: робили з нього солянку і квас, варили розсольник і борщ, тушкували та подавали у якості гарніру до м’яса.

  • Ананас вважається одним з найкращих засобів для схуднення, оскільки у фрукті міститься велика кількість корисних мікроелементів, які прискорюють обмін речовин. Наприклад, вітамін B1 не лише блокує процеси старіння у клітинах шкіри, а й сприяє прискоренню засвоєння білків, жирів та вуглеводів. Окрім того, ананас - досить солодкий фрукт, водночас його калорійність становить всього 48 ккал на 100 г. Позаяк, прихильники солодкого, які сидять на дієті, його часто використовують у якості заміни цукерок і солодощів.

Чищення ананасу

  • Ше один корисний фермент у складі ананасу - бромелайн - речовина, яка допомагає організму розщеплювати білки. Ця властивість є особливо актуальною для людей, які страждають порушеннями травлення: бромелайн прискорює загоєння пошкоджень травного тракту і зменшує запальні процеси.

  • Попри присутність великої кількості мікроелементів, які частково впливають на схуднення, не слід забувати, що без комплексного підходу схуднення лише на ананасах є неможливим. Додавши 200 г фрукту до щоденного раціону, позбутися від зайвих 2 або 20 кг не вийде. Пам’ятайте основне правило: потрібно споживати менше калорій, ніж витрачати.

Ананаси

Готуємо ананасовий крем

Свіжий та легкий десерт нагадає про тепле побережжя та відпочинок. А що ще потрібно у розпал зими?

  • 300 г свіжого ананасу.

  • 50 г цукрової пудри.

  • 2-3 ст.л. води.

  • 340 мл жирних вершків.

  • Шматочки ананасу та листя м'яти для прикрашання.

Ананас наріжте на невеликі кубики по 2 см. Далі викладіть їх у невелику каструлю разом з цукровою пудрою і водою та поступово нагрівайте протягом 10 хвилин або доти, доки цукор не розчиниться, а ананас не стане м’яким. Зніміть з вогню та за допомогою ручного блендера збийте ананас у пюре, потім залишіть охолоджуватися.

Вилийте вершки у миску та збийте до утворення м’яких піків. Додайте цукрову пудру і охолоджене ананасове пюре за смаком. Розділіть масу на 4 порції та викладіть у посуд для подачі (миски чи келихи).

Залишіть десерт у холодильнику до повного охолодження. Прикрасьте шматочками ананасу або м'ятою за бажанням перед безпосередньою подачею до столу.

Ананасовий крем



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.