Що потрібно знати про тунець

Користь тунця для організму важко переоцінити, якщо кожного дня споживати по 30 г м’яса цієї риби, можна вдвічі скоротити ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Це пов’язано з підвищеним вмістом омега-3, а також великою кількістю амінокислот, вітамінів, макро- та мікроелементів. Завдяки такому складу зміцнюється імунітет, покращується стан шкіри та волосся.

Стейк з тунця

Як вибирати тунець

Будь-яку рибу вибирають за декількома критеріями. Зовнішній вигляд - повинна бути не суха шкіра, прозорі опуклі очі, риба повинна бути не потрошена, м’ясо повинно бути пружним, це говорить про якість і свіжість самого тунця. Луска повинна щільно прилягати до шкіри. Очевидна відмінність жовтоперого тунця від інших: трохи висунута вперед нижня щелепа, крупне тіло із золотистими переливами, яскраво-жовті плавці. Колір у структура м’яса залежать від того, на якій глибині плавав тунець і що він їв: більше темне м’ясо у глибоководної риби, а більш світле - у тієї, що живе ближче до поверхні. Рибу потрібно одразу випотрошити та видалити зябра, промити, щоб тунець не псувався.

Тушка тунця

Як розділяти тунець

Ножі для розділення такої риби повинні бути гострими. Спочатку відрізають рибі голову, плавці і тонко нарізають рибу вздовж спини таким чином, щоб вся тушка була розділена на частини: верхній шар (філе від поверхні шкіри до кісток), середній шар (усі кістки) і нижній шар (філе під кістками).

Філе тунця

Як готувати тунець

Різні частини тунця використовують для різних страв. З верхньої частини, найбільш пісної, прийнято готувати тартари, сашимі та суші. Черевце - найбільш соковита і жирна частина, воно особливо цінується та ідеально підходить для стейків. З м’яса невеликого тунця можна зробити салат, м’ясо наперед нарізати на невеликі шматки, замаринувати і оливковій олії з сіллю та перцем і подавати з зеленню. Тартар краще не заливати якимись додатковими соусами, достатньо оливкової олії, солі та перцю. Можна, звісно, додати й горіховий соус, і гостроту, при бажанні.

Нігірі з тунця

Готуємо тартар з гуакамоле

  • 100 г тунця.

  • 3 г перцю чилі.

  • 10 г оливкової олії.

  • 70 г гуакамоле.

  • 1 грінка з чорного хліба.

  • 3 г корн салату.

  • 3 г цибулі шніт.

Філе тунця нарізати гострим ножем на дрібні кубики, заправити оливковою олією та додати подрібнену цибулю. Пюре гуакамоле викласти на тарілку колом, у центр тартар і прикрасити корн салатом, чилі слайсами, грінкою з бородинського хліба, заправити оливковою олією.

Тартар з гуакамоле



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.