Як почати худнути з понеділка

Схуднення (якщо лише мова не йде про ліпосакцію або інше хірургічне втручання) не відбувається за одну мить: це робота як мінімум кількох тижнів, а у більшості випадків - місяців. І головна запорука успіху цього процесу - формування здорових звичок, завдяки яким бажання тримати вагу під контролем не зникне через кілька днів. Почати схуднення можна прямо зараз, з понеділка.

Миска з печивом

План харчування

Мохаммед Алі колись висловився про свої щоденні тренування: “Не кидай! Страждай зараз і живи решту життя як чемпіон”. На додачу до регулярних фізичних навантажень інструктори рекомендують зробити ще одне важливе зусилля - скласти у неділю чи понеділок план харчування - усе те, що ви плануєте їсти на вечерю протягом всього тижня (ідеально взагалі додати до списку сніданки та обіди, але добре почати хоча б з вечерь). Таким чином ви будете відчувати менше стресу від щоденної імпровізації на кухні, зможете краще організувати список покупок та уникнете занадто калорійних та нездорових страв у найбільш небезпечний час для фігури - ввечері.

Контейнери з їжею

Магній

Магній є дуже корисним доповненням до дієти для схуднення: він допомагає розслабитися, заснути, підтримувати міцні м’язи і нормалізувати процеси травлення. Слід додати до раціону продукти, багаті на цей мікроелемент, або придбати спеціальні БАДи в аптеці (перед цим краще проконсультуватися з лікарем).

Продукти, багаті на магній

Продукти, багаті на вітамін K

Дефіцит вітаміну K в організмі еквівалентний курінню пачки цигарок на добу. Позаяк, слід терміново додати до раціону авокадо, листя салату, цвітну та брюссельську капусту, шпинат, петрушку, тощо. Ці продукти дадуть вам енергію, яка потрібна протягом всього тижня, позаяк якраз у понеділок K-продуктів можна з’їсти побільше.

Листова капуста

Фен-шуй на кухні

Чи знали ви, що безлад та неорганізованість сприяють зайвій вазі? Самі того не помічаючи, ви починаєте бойкотувати здоровий раціон. У понеділок проведіть на кухні ревізію за принципами такої собі дієти по фен-шуй. Здавалося б, такі несуттєві речі, як перестановка з видного місця тостера і зберігання печива, цукерок та готових сніданків на вищих полицях, можуть допомогти зберегти здоровий раціон протягом всього тижня.

Кухня

Добрати смаку

Психологи довели, що понеділок - найкращий день для походу на фітнес / йогу / плавання / пробне тренування зі сквошу, тощо. Хоча у перший робочий будень і важко в це повірити. Таким чином, ви підтримуєте  так звану мотивацію на перспективу, тобто з набагато більшою ймовірністю (статистика говорить - 85%) будете готові продовжити заняття до кінця тижня.

Люди роблять вправи



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.