Які продукти викликають сонливість

Мабуть, ви помічали, що від споживання одних продуктів відчуваєте прилив енергії, а від інших навпаки хочеться спати. І це не лише їжа з високим вмістом цукру, а й здавалось би досить здорова, яку ми вважаємо корисною. Давайте дізнаємося, які продукти можуть викликати сонливість.

Втомлена жінка

Кава

Горнятко кави - популярний варіант збадьоритися зранку (і не тільки зранку), втім напій може викликати непереборне бажання лягти спати далі. Це часто відбувається, якщо за короткий час випити не 1, а 2-3 горнятка кави. У такому випадку вмикаються гальмівні рецептори, які відповідають за те, щоб мозок не перевантажився. У результаті ми відчуваємо сонливість.

Кава у горнятках

Банани

Банани - джерело корисних речовин, завдяки яким фрукти вважаються природними антидепресантами. Зворотнім боком цієї медалі є те, що калій і магній, наявні у бананах, мають заспокійливу дію на нервову систему, і якщо їсти більше 1-2 плодів на добу, спати буде хотітися більше, ніж зазвичай.

Банан

Горіхи

Зокрема, кеш’ю, мигдаль і арахіс. Ці горіхи є дуже корисними, але вони містять багато магнію, який, як відомо, знижує рівень стресу та заспокоює, що природним чином може викликати більшу сонливість.

Горіхи

Шпинат

Це дуже корисний продукт, та ще й дієтичний. Але у ньому, як і в горіхах, міститься багато магнію, про який ми говорили вище. Якщо перевищити добову норму цього мінералу, сонливості буде важко уникнути.

Шпинат

Фастфуд і солодощі

Фастфуд і солодощі містять багато триптофану. Ця амінокислота відповідає за утворення в організмі мелатоніну. Позаяк, чим більше таких продуктів їсти, тим сильніше буде хотітися спати. До того ж, їжа з ресторанів швидкого харчування часто є дуже жирною, важко засвоюється, на її травлення витрачається багато сил, що також посилює сонливість.

Бургери

Алкоголь

Алкоголь досить дивно впливає на наш організм: малі дози продукту викликають збудження нервової системи і, як наслідок, ми стаємо дуже активними, але якщо збільшити кількість випитого - реакція буде зворотною і дуже захочеться спати. Впевнені, ви це помічали.

Пляшки з алкоголем

Кисломолочний сир

Домашній сир - джерело триптофану - амінокислоти, яка сприяє розслабленню, а значить, і викликає сонливість. Позаяк, важливо не захоплюватися цим продуктом зранку.

Кисломолочний сир

Вишня

Краще не їсти багато вишні зранку чи вдень, якщо плануєте важливі справи, що потребують енергійності та концентрації - є ризик, що запалу не вистачить. Річ у тім, що ця ягода містить величезну кількість природного мелатоніну - речовини, що регулює сон.

Вишня



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.