Корисні десерти для здоров'я та схуднення

Намагаючись схуднути чи просто контролювати рівень цукру у крові, може бути дуже важко відмовитися від улюблених солодощів. Якщо ви відчуваєте, що потяг до солодкого заважає прогресу, вихід є. Замініть традиційні десерти на більш корисні варіанти, без потреби повністю від них відмовлятися.

Потяг до щоденного споживання цукру є однією з основних проблем, як стверджує більшість дієтологів. Втім, можна (і навіть потрібно) додати до раціону корисні десерти, щоб відчувати психологічний комфорт і задоволення. Заміна звичайних десертів на більш поживні може задовольнити потяг до солодощів без шкоди для здоров’я.

До речі, можна не сприймати ці страви просто як солодощі — кожна з них може бути повноцінним перекусом, щоб втмувати голод між основними прийомами їжі. Більшість з варіантів корисних десертів містять білок, позаяк їх можна вважати крисним снеком.

Вишневе клафуті 

Замініть морозиво на кокосовий йогурт з фруктами та горіхами

Коли хочеться морозива, є здорова смачна альтернатива, яка впорається із завданням на всі 100. Кокосовий йогурт з горіхами та фруктами — поживний та ситний десерт. Замість кокосового можна також взяти звичайний грецький йогурт, який також містить багато білка.

Якщо ви любите фруктове морозиво та щербети, то можна власноруч приготувати корисну альтернативу. Для цього достатньо змішати кілька бананів з молоком і заморозити — десерт без доданого цукру готовий.

 Йогурт з фруктами і горіхами

Замініть торт та кекси на пиріг з мигдалевого борошна

Вигадливі торти та кекси завжди цікаво готувати і так смачно їсти. Але якщо ви хочете зробити більш здоровий вибір, щоб тримати вагу та рівень цукру під контролем, настав час трохи змінити свої десерти. Приготуйте пиріг з мигдалевого борошна та додатковими поживними інгредієнтами — фрукти, горіхи, тощо. Таким чином ви зможете насолоджуватися випічкою з користю для здоров’я.

 Мигдалевий пиріг

Замініть цукерки на фініки з арахісовою пастою

Якщо ви любите різні цукерки, льодяники чи желейки, то і тут можна знайти корисну альтернативу. Візьміть фініки і занурте їх або наповніть всередині арахісовою пастою кранч. Отримаєте водночас м’які і хрусткі солодощі, до того ж ситні і смачні.

Згідно з Medical News Today, фініки наповнені антиоксидантами та клітковиною, що робить їх здоровим вибором для десерту чи перекусу. Харчові волокна забезпечують ситість, що, і свою чергу, допомагає схудненню.

 Фініки з арахісовою пастою

Замініть класичні вафлі з сиропом на цільнозернові з арахісовою пастою

Замість того, щоб замовляти чи готувати класичні солодкі вафлі, а потім змащувати їх маслом та кленовим сиропом чи медом, подумайте про те, щоб посмажити такі ж вафлі, але з цільнозернового борошна і доповнити їх арахісовою пастою. Додайте трохи ягід на власний смак, щоб зробити десерт на сніданок ще смачнішим і кориснішим.

 Цільнозернові вафлі

Замініть молочний шоколад на чорний

Якщо шоколад — це все, що вам потрібно, щоб задовольнити потяг до солодкого, обирайте чорний. Це вже настільки заїжджена порада, але чорний шоколад — здоровий десерт, якщо обирати продукт з мінімум 70% какао. З’їжте шматочок шоколаду після їжі або поєднайте його з горіхами для повноцінного перекусу.

 Чорний шоколад

Замініть молочний коктейль на смузі

Зменшити споживання різних солодких напоїв — не менш важливий крок до здоров’я та схуднення. Замініть солодкий молочний коктейль на корисний вітамінний смузі. Візьміть трози фруктів, зелені, ванільний або шоколадний протеїновий порошок чи рослинне молоко, змішайте і насолоджуйтесь. Смузі є більш здоровим варіантом, адже після такого перекусу ви відчуєте заряд енергії, а не сонливість.

 Смузі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.