Корисні властивості батату ч.2

Останнім часом вуглеводи мають не найкращу репутацію. Однак, не всі вони є однаковими, а отже, не всі вони однаково впливають на організм.

Наприклад, солодка картопля. Є багато досліджень, які свідчать про те, що солодка картопля може бути корисною для здоров’я — від зниження ризику певних захворювань до допомоги у схудненні. Давайте дізнаємося більше про корисні властивості батату.

Запечений батат

Схуднення

Можливо, і здається, що для того, щоб схуднути, потрібно відмовитися від вуглеводів, дослідження показують, що споживання солодкої картоплі може насправді сприяти позбавленню від зайвих кілограмів.

Дослідження, опубліковане в Nutrients, показало, що серед групи дорослих працівників з надмірною вагою у віці від 30 до 50 років ті, хто замінив 2 прийоми їжі на день шейками на основі батату, схудли, зменшили жирові відкладення і знизили ІМТ.

Деруни з солодкої картоплі

Стабілізація рівня цукру у крові

Якщо ви маєте справу з сильними коливаннями рівня цукру у крові, то додавання солодкої картоплі до раціону може допомогти з цим впоратися. У попередньому дослідженні з Nutrients також було встановлено, що шейки з батату допомогли добровольцям стабілізувати рівень цукру у крові. Ймовірно, це відбувається тому, що овоч містить 4 г клітковини в 1 середній картоплині.

Каррі з батату та сочевиці

Регулярне травлення

Якщо ви виявили деякі проблеми з регулярністю травлення, додайте солодку картоплю до свого раціону. Контрольоване дослідження у Cancer Nursing показало, що в групі пацієнтів з лейкемією ті, хто додавав 200 г батату до свого щоденного раціону, мали менше закрепів.

Пюре з солодкої картоплі

Покращення зору

Поради щодо того, що деякі фрукти та овочі корисні для зору, не брешуть. Згідно з дослідженням, представленим на спільній зустрічі Американської академії офтальмології та Ради офтальмології Близького сходу та Африки, бета-каротин (який і забезпечує яскравий колір батату) виявився ефективним для покращення зору у деяких пацієнтів з пігментним ретинітом — спадковим розладом ураження сітківки, що може привести до сліпоти.

Запечений батат з маслом

Довголіття

Хочете насолоджуватися довшим та здоровішим життям? Зробіть солодку картоплю регулярною частиною раціону. Відповідно до огляду досліджень, опублікованого в Scientific Reports, люди з вищим рівнем циркулюючого бета-каротину мали менше ризиків померти від супутніх захворювань, ніж люди з нижчим рівнем цього нутрієнту.

Колечка батату



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.